Για να ξέρεις μερικά πράγματα για αυτό που φτιάχνεις: Η παέγια είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας.
Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές.
Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ρύζι κοντό
1 σφηνάκι λευκό κρασί
3 φλ. ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (στήμονες)
1 κ.γ. πάπρικα
3 φλ. μπουκετάκια μπρόκολλου
1 φλ. αρακά
1 ½ φλ. τοματίνια
1 φλ. ελιές καθαρισμένες
¼ φλ. μαϊντανό
1 λεμόνι
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, ενώ κόβουμε τις πιπεριές “ζουλιέν”*.
Βάζουμε τον κρόκο Κοζάνης σ’ ένα μπολάκι με 2 κ.σ. χλιαρό νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια σωτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, έπειτα τις πιπεριές και το ξερό κρεμμυδάκι και σωτάρουμε για 2’.
Ρίχνουμε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ρύζι και ανακατεύουμε ώσπου να «γυαλίσουν» και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τον κρόκο με το νερό του, την πάπρικα, αλατίζουμε και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 10’.
Ρίχνουμε πάνω από το ρύζι το μπρόκολλο, τον αρακά, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές και το μισό μαϊντανό και σκεπάζουμε ξανά για άλλα 8’, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει τελείως.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 5’.
Σερβίρουμε με μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια φέτα λεμόνι.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πληροφορική
Πρακτική Άσκηση
05-02-2024
Άγιος Δημήτριος Αττικής
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
14-02-2024
Καλλιθέα Αττικής
950