Τέλος στις χρεώσεις roaming εντός της ΕΕ - Πότε θα ισχύσει η αλλαγή
Υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κανονισμός για την κατάργηση των τελών περιαγωγής!

Η αλλαγή θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2017.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η συμφωνία αφορά στις τιμές χονδρικής, δηλαδή τις τιμές που χρεώνουν μεταξύ τους οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι όταν οι πελάτες τους βρίσκονται σε άλλες χώρες εντός της ΕΕ και πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλα δίκτυα για να περιηγηθούν.

Σύμφωνα με τον κανονισμό για την ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών (TSM), συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο στην εφαρμογή της περιαγωγής με χρεώσεις εσωτερικού, με ημερομηνία έναρξης τις 15 Ιουνίου 2017.

Ο κανονισμός υπαγορεύει πως οι καταναλωτές που θα ταξιδεύουν σε χώρες εντός της ΕΕ θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα ή να μπαίνουν στο Ίντερνετ από το κινητό τους με το ίδιο κόστος που έχουν στην χώρα τους.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εθνικές συνδρομές τους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ωστόσο, εάν υπερβούν τα όρια της σύμβασης τους, τα πρόσθετα τέλη δεν θα είναι μεγαλύτερα από τα ανώτατα όρια περιαγωγής χονδρικής που είχαν συμφωνηθεί από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Ακόμη, η Επιτροπή θα διενεργήσει επανεξέταση της αγοράς χονδρικής έως το τέλος του 2019 και θα παραδώσει στους συν-νομοθέτες την ενδιάμεση αξιολόγηση πριν το πέρας της 15ης Δεκεμβρίου 2018.

Ο’Αντρους ‘Ανσιπ, αντιπρόεδρος και επίτροπος αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά, είχε εκφράσει ικανοποίησή του για τη συμφωνία ήδη από την 1η Φεβρουαρίου που είχε πραγματοποιηθεί:

«Αυτό ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Από τις 15 Ιουνίου, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στην ΕΕ χωρίς τέλη περιαγωγής.
Έχουμε επίσης φροντίσει οι φορείς εκμετάλλευσης να συνεχίσουν να παρέχουν τις πλέον ανταγωνιστικές και ελκυστικές προσφορές στις εγχώριες αγορές τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;