Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όποιος αποπειράται να μαγειρέψει κοτόπουλο είναι ο κίνδυνος μην του γίνει σόλα και δεν τρώγεται.
Πώς μπορεί κανείς να μαγειρέψει σωστά το κοτόπουλο; Αρκεί απλά να δώσει βάση στα παρακάτω βήματα!
Μην βγάζεις το λίπος ή το κόκκαλο
Μπορεί να σε ενοχλεί ή να μην θες να βάρεις βάρος, όμως, έχε υπόψη σου πως αυτά τα κομμάτια του κοτόπουλου του δίνουν νοστιμιά. Μαγείρεψε το με αυτά τα κομμάτια επάνω και, αν δεν τα θες με τίποτα, αφαίρεσε τα μετά. Η αφαίρεση των κοκκάλων και του λίπους αυξάνει τις πιθανότητες ενός ξερού κοτόπουλου.
Μην ξεχάσεις να το μαρινάρεις
Το μαρινάρισμα είναι το Α και το Ω στο μαγείρεμα του κοτόπουλου. Ακόμη και αν βιάζεσαι, αξίζει να πάρεις μερικά λεπτά για να μαρινάρεις το κοτόπουλο σου. Αν θες το κοτόπουλο σου να μαλακώσει, δοκίμασε να βάλες τζίντζερ, τσίλι, καστανή ζάχαρη και αλάτι.
Πρόσθεσε υγρασία
Βάλε λίγη μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι. Θα δεις πως θα νοστιμέψει αμέσως περισσότερο. Αν δεν σε ενθουσιάζει καμία από τις παραπάνω επιλογές, δοκίμασε έναν κύβο.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
27-02-2024
Αγία Παρασκευή Αττικής