8 νηστίσιμες συνταγές σε βίντεο για να την βγάλεις ζάχαρη το Πάσχα!

Από neolaia.gr Team 12 Απριλίου 2017

Δες τι μπορείς να δοκιμάσεις για να κάνεις spice up την νηστεία σου!

Για το ιστορικό της υπόθεσης, αξίζει να ξέρεις πως στους αρχαίους ασιατικούς λαούς, αλλά και στους Αιγυπτίους, τη νηστεία την επέβαλλαν θρησκευτικοί λόγοι.

Προκειμένου να ετοιμαστούν οι πιστοί για τη συμμετοχή τους σε θρησκευτικές τελετές ή για να τιμήσουν ή για να εξιλεώσουν κάποιο θεό έπρεπε να απόσχουν γενικά ή μερικά από τροφές.

Οι Αιγύπτιοι, όπως μας ενημέρωσε ο Ηρόδοτος, υποβάλλονταν σε νηστεία για θρησκευτικούς αλλά και για λόγους υγιεινής. Νήστευαν κυρίως στις μεγάλες εορτές της Ίσιδας. Από τους Αιγυπτίους η συνήθεια της νηστείας πέρασε στους Έλληνες και τους Εβραίους, από τους οποίους την παρέλαβαν αργότερα οι Χριστιανοί και Μωαμεθανοί.

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, κάθε Χριστιανός οφείλει να νηστεύει κατά τις νηστείες, όπως καθορίστηκαν από την Εκκλησία.

Εκκλησιαστικά, νηστεία εννοείται την κατανάλωση ξηράς τροφής, χωρίς λάδι, κρασί ή άλλη λιπαρή ουσία και μόνο μια φορά την ημέρα, κατά την ενάτη ώρα.

Εμείς, ευτυχώς, δεν το πάμε τόσο σκληρά και επικεντρωνόμαστε στην νηστεία από το κρέας και, ορισμένες φορές, από τα γαλακτοκομικά.

Ομολογουμένως το κλίμα «νηστείας» που επικρατεί ευνοεί την «αποτοξίνωση» από τα ζωικά λίπη, πράγμα που ο οργανισμός μας χρειάζεται μια φορά στο τόσο.

Αν αποφασίσεις όντως να αποτοξινωθείς, έχουμε ορισμένες τέλειες συνταγές για σένα!

Για να τις δούμε μια-μια:

Η Σαλάτα των Πρωταθλητών

Μυδοπίλαφο

Mακαρονάδα στο τηγάνι

Κριθαρότο με λαχανικά

Πάστα Ελιάς

Xταπόδακι στη λαδόκολλα

Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα

Νόστιμο μπέργκερ με ρεβίθια

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486