10 tips για να βγάζεις τις τέλειες φωτογραφίες!
Ελπίζεις να είχες καλύτερες ικανότητες στην φωτογραφία; Το μόνο που σου λείπει είναι οι σωστές οδηγίες και η εξάσκηση!

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι βασικά όταν τραβάς μια φωτογραφία. Αν μάθεις να τα λαμβάνεις υπόψη σου,  είσαι έτοιμος να τραβήξεις ορισμένες πολύ σωστές φωτογραφίες.

Ποια είναι αυτά τα βασικά πράγματα, όμως;

Κοίτα το υποκείμενο σου στα μάτια

Η άμεση οπτική επαφή μπορεί να σε αιχμαλωτίζει σε μια φωτογραφία όσο και στην πραγματική ζωή. Όταν τραβάς την φωτογραφία κάποιου, κράτα την κάμερα στο επίπεδο των ματιών του για να “απελευθερώσεις” την μαγεία του βλέμματος τους και το πιο γοητευτικό τους χαμόγελο.

Το μοντέλο σου δεν είναι πάντα απαραίτητο να κοιτάει την κάμερα. Το επίπεδο του ματιού του από μόνο του αρκεί για να δημιουργήσει μια επαφή ανάμεσα στο υποκείμενο της φωτογραφίας και τον θεατή.

 

Χρησιμοποίησε ένα απλό φόντο

Ένα απλό φόντο κολακεύει ιδιαίτερα το άτομο που φωτογραφίζεις. Όταν κοιτάς το μοντέλο σου μέσα από την κάμερα, μελέτησε ενδελεχώς το περιβάλλον γύρω του και βρες το σημείο που θα το κολακεύει περισσότερο. Πρόσεξε μην ξεφεύγουν κολώνες από το φόντο και φαίνονται σαν να φυτρώνουν στο κεφάλι του και διάφορα τέτοια ατυχή γεγονότα μόνο.

Χρησιμοποίησε το φλας

Ακούγεται λίγο ακραίο, όμως, ο πολύς ήλιος μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες σκιές στο πρόσωπο του υποκειμένου της φωτογραφίας. Διώξε, λοιπόν, τις σκιές χρησιμοποιώντας φλας για να φωτίσεις το πρόσωπο του.

Στάσου κοντά

Αν το υποκείμενο σου είναι μικρότερο από ένα αμάξι, κάνε 1-2 βήματα πιο κοντά προτού τραβήξεις την φωτογραφία και κάνε ζουμ επάνω του. Ο στόχος σου είναι να γεμίσεις τον χώρο της φωτογραφίας με το υποκείμενο που φωτογραφίζεις. Από κοντά μπορείς να αποκαλύψεις όμορφες λεπτομέρειες του προσώπου του, όπως οι φακίδες ή ένα καλοσχηματισμένο φρύδι.

Πρόσεξε μην πλησιάσεις υπερβολικά πολύ και η φωτογραφία σου βγει θολή.

Φύγε από την μέση

Κυριολεκτικά. Το κέντρο της σκηνής είναι για τους ζογκλέρ. Το υποκείμενο σου δεν χρειάζεται να βρίσκεται μπαμ στη μέση. Δώσε ζωή στην φωτογραφία σου μεταφέροντας το υποκείμενο σου μακριά από το κέντρο. Πειραματίσου με διάφορες οπτικές γωνίες μέχρι να βρεις την σωστή.

 

Εστίασε σωστά

“Κλείδωσε” στην σωστή εστίαση. Αν το υποκείμενο σου δεν βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίες, πρέπει να “κλειδώσεις” την εστίαση σου για να βγει μια σωστή φωτογραφία.

Να ξέρεις πόσο έντονο είναι το φλας σου

Ένα βασικό λάθος με την χρήση του φλας είναι η χρήση του για φωτογραφίες που είναι εκτός της εμβέλειας του.  Οι φωτογραφίες αυτές βγαίνουν ιδιαίτερα σκοτεινές.

Πρόσεχε το φως

Το επόμενο πιο σημαντικό ζήτημα σε μια φωτογραφία, μετά το υποκείμενο, είναι το φως. Επηρεάζει τα πάντα σε μια φωτογραφία. Αν δεν σου αρέσει το φως, μετακίνησε τον εαυτό σου ή το υποκείμενο σου.

 

Τράβα μερικές κάθετες φωτογραφίες

Όλα τα πράγματα φαίνονται πιο όμορφα σε κάθετες φωτογραφίες. Κτίρια, φάροι, ο πύργος του Άιφελ, όλα.

 

 

Γίνε σκηνοθέτης της φωτογραφίας σου

Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου και τοποθέτησε τα μοντέλα σου σωστά. Ρύθμισε που θα τους βγάλεις, με τι φόντο και πώς θα ποζάρουν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1