3+1 φορές που η ποπ κουλτούρα προέβλεψε το μέλλον!
Τελικά πόσο μπροστά μπορεί να είναι μερικές φορές η ποπ κουλτούρα;

Είναι μερικοί δημιουργοί τόσο μπροστά ή κάποια πράγματα ήταν λίγο προβλέψιμα ότι θα συμβούν; Στις παρακάτω περιπτώσεις πάντως ένα είναι το σίγουρο, γράφτηκε ιστορία.

2001: A Space Odyssey

Ο Κιούμπρικ είχε οραματιστεί την απόβαση στο φεγγάρι πριν καν γίνει. Μπορεί να έπεσε έξω στη χρονολογία, αφού η Οδύσσεια του διαστήματος διαδραματίζεται το 2001, ωστόσο κατάφερε να προβλέψει με μεγάλη επιτυχία το videocalling, τις τηλεοράσεις κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, την αναγνώριση φωνής, τους αισθητήρρες αναγνώρισης, τα υπολογικά συστήματα που μιλάνε.

Μπορεί τώρα όλα αυτά να σου φαίνονται δεδομένα αλλά σκέψου ότι ο Κιούμπρικ είχε γυρίσει αυτή τη ταινία πριν καν γίνει η πρώτη απόβαση στο φεγγάρι. Ακραίο;

2015: Back to the Future

Μια από τις πιο αγαπημένες cult ταινίες είχε κάνει εξίσου αρκετές προβλέψεις. Τα tablets, τα ολογράμματα, οι βιντεοκλήσεις είναι μερικά από αυτά.

Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τόσο γαμάτα hoverboards,

1992: The Who

To 1972 o Pete Townsend έγραψε το Relay, ένα τραγούδι επιστημονικής φαντασίας που προμηνύει ένα μέλλον με ανθρώπους που φοράνε «κοστούμια-εμπειρίας» τα οποία συνδέονται όλα μεταξύ τους με κάτι αντίστοιχο του ίντερνετ, το οποίο αποτελεί και τον δικτάκτορα του κόσμου.

Ακούγεται πολύ τραβηγμένο και πιθανότατα πολύ χαζό. Όμως αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι μέσα κι έξω από τα σπίτια τους είναι χαμένοι στην εικονική πραγματικότητα καθώς το ίντερνετ έχει εισχωρήσει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους.

Simpsons 

Οι Simpsons δεν προέβλεψαν το μέλλον μία φορά αλλά τουλάχιστον είκοσι! Δες εδώ το σχετικό άρθρο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΤΕΛ
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
3'
39 - 30
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;