20 φορές που οι Simpsons προέβλεψαν το μέλλον
Οι Simpsons δε προέβλεψαν μόνο τη προεδρία του Donald Trump και πολλά άλλα πράγματα!

the-simpsons

Οι Simpsons είναι μια από τις πιο μεγάλες σε διάρκεια σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης. Τους αγαπάμε για το εκπληκτικό χιούμορ, το σενάριο και τον σαρκασμό και μετά τα παρακάτω στοιχεία μόλις αποκτήσαμε ένα λόγο παραπάνω.

Oι Simpsons δεν έχουν προβλέψει ούτε μια, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον 20 φορές το μέλλον κάτι που κυριολεκτικά μας οδηγεί στο να πούμε “οι Simpsons είναι πολύ μπροστά”.

Μερικοί μιλούν για συνομωσίες άλλοι απλά παραδέχονται πόσο μεγάλα μυαλά είναι οι σεναριογράφοι και εν τέλει καταλήγουμε στη παραδοχή ότι υπάρχει λόγος που εδώ και τόσα χρόνια οι Simpsons μας κρατάνε συντροφιά με νέα επεισόδια.

1.Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Ο Homer Simpson στο επεισόδιο του 2013 με τίτλο ‘Politically Inept, With Homer Simpson’ δίνει πολιτική συνέντευξη, ενώ από κάτω στην οθόνη βγαίνει η είδηση «Η Ευρώπη πουλάει την Ελλάδα στο eBay».

1

 

2. Το φιάσκο των ηλεκτρονικών εκλογών στις ΗΠΑ

Το 2008 ο Homer προσπάθησε να ψηφίσει τον Obama, αλλά το μηχάνημα ήταν «πειραγμένο», όπως είχε συμβεί και στην πραγματικότητα το 2012

3. Ο πόλεμος στη Συρία

Σύμφωνα με έναν παρουσιαστή ειδήσεων σε αιγυπτιακό κανάλι, οι Simpsons είχαν προβλέψει τη σημαία της αντίστασης της Συρίας, η οποία δεν υπήρχε καν το 2001.

2

4. Το σκάνδαλο με το κρέας από άλογα

Πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο στη Βρετανία για τη χρήση κρέατος από άλογα και στη συνέχεια στην Ευρώπη και την Αμερική, η μαγείρισσα στο δημοτικό σχολείο των Simpsons τους είχε προλάβει όλους χρόνια νωρίτερα, και συγκεκριμένα από το 1994.

4

5. Έξυπνο ρολόι 

5

 

6. Ι-pod 

6

7. Siri

7

8. Η επίθεση από τίγρη στους διάσημους εκπαιδευτές της

Το 1993 οι Simpsons προέβαλαν ένα επεισόδιο στο οποίο κατά τη δική τους εκδοχή οι Siegfried και Roy (Gunther και Ernst) κακοποιούν μια τίγρη κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Το 2003 συνέβη με το πραγματικό ζευγάρι, δηλαδή στο Roy.

8

9. Η τρέλα του Farmville

Από το επεισόδιο του 1998 με τίτλο “Bart Carny”, μία από τις οθόνες απεικονίζει ένα παιχνίδι που ονομάζεται Yard Work Simulator. Παράξενα παρόμοιο με το παιχνίδι του Facebook «Farmville» που μαστίζει την ύπαρξή μας.

10. Η επιδημία του Έμπολα

Το 1997, η Marge κρατά ένα βιβλίο με τίτλο «Ο Περίεργος Γιώργος και ο ιός Έμπολα». Στη συνέχεια, ο Bart δείχνει μια εικόνα που είχε ζωγραφίσει στην οποία είναι νεκρός. Οπότε ναι, οι Simpsons προέβλεψαν το πρόσφατο ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα – ή αλλιώς βάσισαν το επεισόδιο σε προηγούμενες επιδημίες Έμπολα που σκότωσαν εκατοντάδες  ανθρώπους.

11. Η καταστροφή των Δίδυμων Πύργων

Στο επεισόδιο “New York City Against Homer,” φαίνεται ότι ήδη οι δημιουργοί του καρτούν ήξεραν ότι κάτι θα γινόταν την εντεκάτη Σεπτεμβρίου.

10

12. Γιγάντιες μεταλλαγμένες ντομάτες

Θυμάσαι τα τεράστια εθιστικά λαχανικά που φύτρωναν στην φάρμα της οικογένειας στο επεισόδιο του 1999 με τίτλο ‘E-I-E-I-(Annoyed Grunt)’ όταν ο Homer δηλητηριάζει τη σοδειά με καπνό; Ναι, κι αυτό συνέβη στην πραγματικότητα με τεράστιες μεταλλαγμένες ντομάτες να ξεφυτρώνουν γύρω από ένα πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία.

13. Οι Rolling Stones θα ροκάρουν στα γεράματα τους

Στο επεισόδιο του 1995 ‘Lisa’s Wedding’, που τοποθετείται στο μέλλον, ο αρραβωνιαστικός της έχει μία αφίσα στο δωμάτιό του υποστηρίζοντας ότι οι Rolling Stones θα εξακολουθούν να είναι σε περιοδεία το 2010 με τίτλο “The Steel Wheelchair Tour”.

11

14. Το ψάρι με τα τρία μάτια

Σε ένα επεισόδιο του 1990, ο Bart πιάνει ένα μεταλλαγμένο ψάρι με τρία μάτια ψάρια στο ποτάμι της περιοχής – ένα σχόλιο για τις ρυπογόνες επιπτώσεις του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της πόλης. Πάνω από 20 χρόνια αργότερα, το 2011, ένα πραγματικό ψάρι –σαν του καρτούν- ανακαλύφθηκε σε μια δεξαμενή της Αργεντινής κοντά σε μια πυρηνική εγκατάσταση

12

15. Λεμονιά

Το 1995 οι Simpsons προέβλεψαν το κλέψιμο μιας ολόκληρης λεμονιάς!

13

16. Το 1996 οι Ευαγγελιστές λατρεύουν τα χρήματα

14

17. Τα ακουστικά- hambugers.

15

18. Το 1991 ο Ringo απαντάει μετά από δεκαετίες στους fans του, αυτό συνέβη όντως αλλά με τον Paul Mc Cartney

16

19. Wrecking ball

Ο Homer είχε χρησιμοποιήσει μια μπάλα κατεδάφισης πολύ πριν την Miley Cyrus

rIyrjFk

20. Donald Trump 

Για τελευταία αφήσαμε τη πιο πρόσφατη πρόβλεψη τους, τη προεδρία του Donald Trump.

Στις 19 Μαρτίου του 2000 είχε προβληθεί το επεισόδιο «Bart to the Future» (Ο Μπαρτ του Μέλλοντος), το οποίο έδειχνε στιγμιότυπα από το μέλλον του Μπαρτ, χαρακτήρα της σειράς. Σε αυτό, η Λίζα Σίμσον, αδελφή του Μπαρτ, γίνεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Dan Greaney στον Βρετανικό Independent, ο ίδιος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο αποτελεί προειδοποίηση προς όλους τους Αμερικανούς για το μέλλον.

«Αυτό που χρειαζόμασταν (για το επεισόδιο) ήταν η Λίζα να έχει προβλήματα που δεν θα μπορούσε να διορθώσει, ότι όλα θα πήγαιναν όσο πιο άσχημα γίνεται και γι’ αυτό βάλαμε τον Τραμπ ως τον πρόεδρο (που βρισκόταν στην εξουσία) πριν από εκείνη», εξήγησε.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 5 
 0 
 1 
 0 
 0