15 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας!
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου!

black-muslim-protest-vs-police-brutality-gordon-parks-1963

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου!

Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε το 1997 από τις αναρχικές οργανώσεις της Ελβετίας, με βάση ξυλοδαρμό δύο παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία ανήκει σε δυο αναρχικές οργανώσεις, την κολεκτίβα COBP κατά της αστυνομικής βίας στο Μοντρεάλ του Καναδά και την ελβετική ομάδα «Μαύρη Σημαία».

Στόχος της ημέρας είναι η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ ομάδων που εργάζονται άμεσα ή έμμεσα εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, σε περίπου 14 χώρες, πάνω από 50 οργανώσεις διοργανώνουν διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις.

Το 2006 οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και από τις 14 αυτές χώρες, κατήγγειλαν μέσα από τις εκδηλώσεις τους, την αστυνομική βαρβαρότητα και κατ’ επέκταση τη βαρβαρότητα του Κράτους ενάντια στις “ανεπιθύμητες” κατηγορίες ανθρώπων, όπως οι φτωχοί, οι μετανάστες, οι ιερόδουλες, οι ακτιβιστές και οι εργάτες.

Όπως είναι αναμενόμενο, η συγκεκριμένη μέρα δεν τυχαίνει αποδοχής από όλα τα μέρη του κόσμου.

Στις ΗΠΑ, ο σκοπός αυτής της ημέρας τιμάται στις 22 Οκτωβρίου.

Οι μέθοδοι καταστολής, που υιοθετεί η αστυνομία και νομιμοποιούν οι περισσότερες κυβερνήσεις, για τη διατήρηση της τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια έντονες διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα τα περιστατικά αστυνομικής βιας είναι ουκ ολίγα. Σταδιακά, τα περιστατικά έρχονται στο φως μόνο, αντί να υποκρύπτονται, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την κοινωνική αναταραχή που επικράτησε μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;