4+1 συνήθειες που εξασφαλίζουν γερά δόντια!
Ήξερες πως η διατροφή σου μπορεί να συμβάλλει στην υγεία των δοντιών σου; Δες ποιες συνήθειες σε βοηθούν να αποκτήσεις στοματική υγεία!

#smile

Ήξερες πως η διατροφή σου μπορεί να συμβάλλει στην υγεία των δοντιών σου; Δες ποιες συνήθειες σε βοηθούν να αποκτήσεις στοματική υγεία!

Η διατροφή, ομολογουμένως, επηρεάζει διάφορους τομείς της υγείας μας και η στοματική υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Τα τρόφιμα που επιλέγουμε να καταναλώσουμε μπορούν είτε να καταστρέψουν τα δόντια μας είτε να τα ωφελήσουν. Όλα είναι θέμα επιλογών.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οδοντιατρικό Σύλλογο υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που σε βοηθούν να εξασφαλίσεις ένα υγιές στόμα.

Για να δούμε ποιες είναι αυτές:

Επαρκής κατανάλωση νερού

Το νερό είναι ιδανικό για την στοματική υγεία. Το φθόριο που βοηθά τα δόντια να είναι πιο ανθεκτικά απέναντι στα οξέα, γι αυτό και περιέχεται στις οδοντόπαστες.

Ποικιλία γαλακτοκομικών

Τυρί, γιαούρτι, κτλ είναι πλούσια σε ασβέστιο, μια ουσία που “δυναμώνει” τα δόντια μέσα και έξω.

Homemade-Almond-Milk-tan-8-1600x1200

Καθαρές πρωτεΐνες

Το κόκκινο κρέας, το ψάρι, το αυγό και τα πουλερικά είναι τροφές πλούσιες σε φώσφορο, ένα συστατικό που δυναμώνει τα δόντια, αλλά και πρωτεϊνες.

Φρούτα & λαχανικά

Τα συγκεκριμένα τρόφιμα περιέχουν αρκετό νερό και φυτικές ίνες που εξισορροπούν τα ζάκχαρα που περιέχουν και καθαρίζουν τα δόντια. Επίσης, η κατανάλωση τους οδηγεί στην παραγωγή σάλιου και έτσι απομακρύνονται τα βλαβερά οξέα και υπολείμματα τροφών από το στόμα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, όπως και τα φρούτα, βοηθούν στην παραγωγή σάλιου ενώ μασάμε, μειώνοντας τον κίνδυνο φθοράς των δοντιών. Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι φτωχοί σε υδατάνθρακες, δηλαδή σάκχαρα, και έτσι είναι ασφαλείς για τα δόντια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;