Πώς μπορεί ο διπλανός σου στο γραφείο να βλάψει την δουλειά σου;
Πολλές φορές, η ποιότητα της δουλειάς που κάνουμε δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και τις συνθήκες του περιβάλλοντος που εργαζόμαστε!

 δουλειά

Πολλές φορές, η ποιότητα της δουλειάς που κάνουμε δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και τις συνθήκες του περιβάλλοντος που εργαζόμαστε!

Για παράδειγμα, αν βαράει συνέχεια το κινητό σου, η πόρτα είναι συνέχεια ανοιχτή ή κάνεις συνέχεια meetings άσκοπα, χάνεις τον χρόνο σου και μειώνεις την απόδοση σου στην δουλειά.

Αυτά τα ήξερες, όμως. Αυτό που δεν ήξερες είναι πως υπάρχει άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την δουλειά σου, τον οποίο δεν θα φανταζόσουν ποτέ!

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Harvard Business Review» ο συνάδελφός σου που κάθεται δίπλα σου μπορεί να σε επηρεάσει είτε θετικά είτε…πολύ αρνητικά.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η παραγωγικότητα του ανθρώπου που κάθεται δίπλα σου θα καθορίσει και το πόσο θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς την ώρα της δουλειάς αλλά και την γενικότερη απόδοση σου μέσα στη μέρα.

Το 10% της παραγωγικότητας του συναδέλφου σου έχει την δυνατότητα να επηρεάσει την δική σου δουλειά. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «Spillover effect».

Αν, λοιπόν, ο συνάδελφός σου που κάθεται ακριβώς δίπλα σου, αποδίδει τέλεια όσο είστε μαζί θα επηρεάσει θετικά και την δική σου δουλειά.

Αν, όμως, ο συνάδελφός σας είναι διαρκώς στο Facebook, σου μιλάει συνέχεια, πηγαινοέρχεται συνέχεια χωρίς λόγο κτλ, τότε θα επηρεάσει αρνητικά και την δική σου δουλειά.

Γι’ αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις σοφά τα άτομα δίπλα στα οποία κάθεσαι στην δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;