Πόσην ώρα μεσημεριανού ύπνου βοηθάει τη μνήμη και τον εγκέφαλο;
Κάτι ήξεραν οι Λατινοαμερικάνοι που καθιέρωσαν τη σιέστα. Ο μεσημεριανός ύπνος όχι απλά είναι ευεργετικός για να πάρεις ενέργεια αλλά κάνει τον εγκέφαλο νεότερο και κατ' επέκταση βοηθάει τη μνήμη.

siesta

Κάτι ήξεραν οι Λατινοαμερικάνοι που καθιέρωσαν τη σιέστα. Ο μεσημεριανός ύπνος όχι απλά είναι ευεργετικός για να πάρεις ενέργεια αλλά κάνει τον εγκέφαλο νεότερο και κατ’ επέκταση βοηθάει τη μνήμη.

Όπως σημειώνεται στον Independent, πρόκειται για δουλειά ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία, οι οποίοι εξέτασαν 3000 ηλικιωμένους Κινέζους, διερευνώντας κατά πόσο ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή τους σε τεστ νοητικής ικανότητας.

Συνολικά, το 60% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι κοιμόταν μετά το μεσημεριανό γεύμα και ο μέσος όρος του απογευματινού ύπνου των συμμετεχόντων ήταν τα 63 λεπτά.

Αυτοί που έκαναν τη σιέστα τους είχαν πολύ μεγαλύτερη απόδοση από αυτούς που δεν έκαναν.

Η ιδανική διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου σύμφωνα με την έρευνα είναι 1 ώρα!

“Αυτή η μελέτη υποδεικνύει ότι τόσο η απουσία μεσημεριανού ύπνου όσο και ο πάρα πολύς μεσημεριανός ύπνος συνδέεται με τη φτωχότερη γνωστική λειτουργία, αλλά ο ύπνος μέτριας διάρκειας σχετίζεται με την καλύτερη γνωστική λειτουργία και μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της βελτίωσης της νόησης σε ηλικιωμένους ανθρώπους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;