Ποιες τροφές μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;
Και εδώ αναρωτιέσαι: "Μα το φαγητό δεν υποτίθεται πως πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτος/-η;" Ναι. Όχι οι συγκεκριμένες τροφές, όμως!

tumblr_mgbta2igk61qd6mlzo1_500

Και εδώ αναρωτιέσαι: “Μα το φαγητό δεν υποτίθεται πως πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτος/-η;” Ναι. Όχι οι συγκεκριμένες τροφές, όμως!

Συνήθως, οι τροφές που περιέχουν λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες προκαλούν την αίσθηση του “χορτάσματος”, ενώ, από την άλλη, οι τροφές που δεν περιέχουν αυτά τα στοιχεία μπορούν να σε κάνουν να πεινάσεις μια ώρα αρχύτερα.

Για να δούμε μερικές από αυτές:

Ασπράδι αυγού

Πλούσια σε πρωτεΐνη και “φτωχά” σε θερμίδες, τα ασπράδια δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Έτσι, αν τα καταναλώνεις χωρίς τον κρόκο, δύσκολα θα χορτάσεις.

Κράκερ ολικής αλέσεως

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως τα αντίστοιχα κράκερ, περιέχουν μεν φυτικές ίνες, αλλά το βασικό τους συστατικό είναι οι υδατάνθρακες.

Χυμοί

Οι χυμοί φρούτων περιέχουν ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών αλλά καθόλου λιπαρά και πρωτεΐνες. Μπορεί όταν καταναλώσεις έναν να μην αισθανθείς αμέσως πείνα, αλλά σίγουρα μετά από λίγο οι λιγούρες θα σου χτυπήσουν την πόρτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;