Κούλουμα στο Λόφο του Φιλοπάππου – Όλες οι πληροφορίες

Από neolaia.gr Team 24 Φεβρουαρίου 2017

filesxartaetos_430001950

Στο λόφο Φιλοπάππου, όπως κάθε χρόνο, θα γιορτάσει και φέτος παραδοσιακά τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Αθηναίων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και του Λάκη Χαλκιά.

Παράλληλα, κορυφώνονται και οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για τον εορτασμό της Αποκριάς. Το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μοναστηράκι, διοργανώνεται «αποκριάτικος περίπατος» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, το πρωί του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Ερμού και την Κυριακή το πρωί, στο Ζάππειο.

Την Κυριακή, θα γίνει και η Πλακιώτικη Αποκριά με παρέλαση καρναβαλιστών, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον σταθμό του Μετρό στην Ακρόπολη. Πρόκειται για έναν «πανηγυρικό και μεθυστικό περίπατο» στα στενά της Πλάκας με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τις Μορφές Έκφρασης.

Δυο ώρες νωρίτερα, με σημείο εκκίνησης το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη, θα διοργανωθεί το 7ο Κυνήγι Θησαυρού στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και την Πλάκα.