3+1 τρόποι που το αλκοόλ μπορεί να μας κάνει καλό!
Η κατανάλωση αλκοόλ έχει τις καλές και τις κακές της στιγμές. Όλα έχουν να κάνουν με την ποσότητα και την ποιότητα του ποτού!

giphy (1)

Η κατανάλωση αλκοόλ έχει τις καλές και τις κακές της στιγμές. Όλα έχουν να κάνουν με την ποσότητα και την ποιότητα του ποτού!

Ποια μπορεί να είναι η καλή πλευρά του αλκοόλ;

Ένα ποτήρι (προσοχή, ένα) από το αγαπημένο σου ποτό (ειδικά αν είναι κρασί) μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό σου με τους εξής τρόπους:

Ηρεμιστική δράση

Το αλκοόλ μπορεί να μειώσει την έκκριση κατεχολαμινών (αγγειοσπαστικών ουσιών), μειώνοντας την πίεση σου. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο effect αφορά κυρίως άτομα με φυσιολογική πίεση και όχι όσους πάσχουν από υπέρταση ή υπόταση.

vodka-funny-tumblr2

Κάνει καλό στην καρδιά

Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες μειώνει την καρδιακή συχνότητα και τις κατεχολαμίνες, κρατώντας τους καρδιακούς παλμούς σε αργά επίπεδα. Ιδιαίτερα το κρασί, που περιέχει πολυφαινόλες σε υψηλή περιεκτικότητα, ρυθμίζει την ελαστικότητα στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων, ενώ τα αντιοξειδωτικά του περιορίζουν τον κίνδυνο θρομβώσεων.

Αυξάνει την λίμπιντο

Μπορεί το λακοόλ να μην έχει αφροδισιακές ιδιότητες, όμως ένα ποτό σταδιακά “διώχνει” τις αναστολές ενός ατόμου και ανεβάζει την ερωτική επιθυμία.

Μειώνει την κακή χοληστερόλη

Έρευνες έδειξαν ότι το λίγο αλκοόλ αυξάνει ελαφρώς την καλή χοληστερόλη σ’ ένα ποσοστό του 20% και μειώνει την κακή κατά 10%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;