Κάθε τρόφιμο έχει διαφορετική ημερομηνία λήξης από τα υπόλοιπα!
Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Το ψυγείο πρέπει να βρίσκεται στην σωστή θερμοκρασία, η οποία είναι οι 4-4+ βαθμοί Κελσίου.
Έπειτα, ας δούμε πόσο “κρατάει” κάθε τρόφιμο:
Σάλτσες
Μπάρμπεκιου σος: Μέχρι 4 μήνες.
Μουστάρδα: Μέχρι 12 μήνες.
Κέτσαπ: Μέχρι 6 μήνες.
Μαγιονέζα: 2 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.
Φρούτα και λαχανικά
Μήλα: Περίπου 1 μήνα.
Ροδάκινα: Περίπου 5 μέρες.
Μπρόκολο: Περίπου 5 μέρες.
Καρότα: Περίπου 3 εβδομάδες.
Μαρούλι και έτοιμες κομμένες σαλάτες: 3 έως 5 μέρες.
Σταφύλια: 5 έως 7 μέρες.
Χυμός πορτοκάλι: 7 έως 10 μέρες.
Κρεατικά και αλλαντικά
Μπέικον: 1 εβδομάδα.
Μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας και αρνί: 3 με 5 μέρες.
Νωπός κιμάς μοσχαρίσιος και κιμάς γαλοπούλας: 1 με 2 μέρες.
Μαγειρεμένος κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας: από 3 έως 4 μέρες.
Ωμά πουλερικά: 1 με 2 μέρες.
Μαγειρεμένα πουλερικά: από 3 έως 4 μέρες.
Γαλακτοκομικά
Γάλα: Μέχρι μια εβδομάδα από την ημερομηνία παραγωγής.
Αυγά: Από 3 έως 5 εβδομάδες.
Γιαούρτι: 7 με 10 μέρες από την ημερομηνία παραγωγής.
Μοτσαρέλα: Μέχρι 2 εβδομάδες.
Σος με βάση το τυρί: 1 εβδομάδα.
«Κίτρινο» τυρί: 5 μέρες.
Προσοχή στην ημερομηνία λήξης!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
14-02-2024
Καλλιθέα Αττικής
950
Χωρίς κατηγορία
Όλοι οι τύποι εργασίας
21-03-2024
Θεσσαλονικη