Πόσο καιρό μπορεί να μείνει κάθε τρόφιμο στο ψυγείο;
Κάθε τρόφιμο έχει διαφορετική ημερομηνία λήξης από τα υπόλοιπα!

φρέσκο

Κάθε τρόφιμο έχει διαφορετική ημερομηνία λήξης από τα υπόλοιπα!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Το ψυγείο πρέπει να βρίσκεται στην σωστή θερμοκρασία, η οποία είναι οι 4-4+ βαθμοί Κελσίου.

Έπειτα, ας δούμε πόσο “κρατάει” κάθε τρόφιμο:

Σάλτσες

Μπάρμπεκιου σος: Μέχρι 4 μήνες.

Μουστάρδα: Μέχρι 12 μήνες.

Κέτσαπ: Μέχρι 6 μήνες.

Μαγιονέζα: 2 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

Φρούτα και λαχανικά

Μήλα: Περίπου 1 μήνα.

Ροδάκινα: Περίπου 5 μέρες.

Μπρόκολο: Περίπου 5 μέρες.

Καρότα: Περίπου 3 εβδομάδες.

Μαρούλι και έτοιμες κομμένες σαλάτες: 3 έως 5 μέρες.

Σταφύλια: 5 έως 7 μέρες.

Χυμός πορτοκάλι: 7 έως 10 μέρες.

Κρεατικά και αλλαντικά

Μπέικον: 1 εβδομάδα.

Μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας και αρνί: 3 με 5 μέρες.

Νωπός κιμάς μοσχαρίσιος και κιμάς γαλοπούλας: 1 με 2 μέρες.

Μαγειρεμένος κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας: από 3 έως 4 μέρες.

Ωμά πουλερικά: 1 με 2 μέρες.

Μαγειρεμένα πουλερικά: από 3 έως 4 μέρες.

Γαλακτοκομικά

Γάλα: Μέχρι μια εβδομάδα από την ημερομηνία παραγωγής.

Αυγά: Από 3 έως 5 εβδομάδες.

Γιαούρτι: 7 με 10 μέρες από την ημερομηνία παραγωγής.

Μοτσαρέλα: Μέχρι 2 εβδομάδες.

Σος με βάση το τυρί: 1 εβδομάδα.

«Κίτρινο» τυρί: 5 μέρες.

Προσοχή στην ημερομηνία λήξης!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;