Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιες είναι οι 41.304 αιτήσεις που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις 41.304 αιτήσεις του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα

kea-platforma-696x266

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης έχουν εγκριθεί, μέχρι σήμερα στις 16.00, 41.304 και απορρίφθηκαν 4.418.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, «από τις εγκεκριμένες αιτήσεις το 61,5% υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά από το σπίτι, το 23,2% υποβλήθηκαν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και το 15,3% στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχεται σε 84.704.

Το υπουργείο στην ανακοίνωση του αναγνωρίζει ότι «δυστυχώς, τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα», τα οποία όπως χαρακτηρίζει «αναμενόμενα, για ένα ηλεκτρονικό σύστημα τέτοιων διαστάσεων».

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πως θα κάνετε αίτηση στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Πάντως το υπουργείο υπσοτήριζει ότι «τώρα πια το σύστημα ανταποκρίνεται απολύτως ικανοποιητικά, κι έτσι οι συμπολίτες μας μπορούν απρόσκοπτα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ μέχρι χθες, σε μία εβδομάδα, είχαν εγκριθεί 25.000 αιτήσεις, σήμερα, σε μία μόνο ημέρα, εγκρίθηκαν 16.000».

Και καταλήγει το υπουργείο: «Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με ηρεμία και με τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε όσοι δικαιούνται πληρωμή ΚΕΑ για τον μήνα Φεβρουάριο και έχουν υποβάλει αίτηση να την λάβουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;