Κάρμεν Μιράντα: Ποια είναι η γυναίκα πίσω από το doodle της Google;
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και η Google αφιερώνει το doodle της στην Μαρία ντο Κάρμο Μιράντα -ή αλλιώς Κάρμεν Μιράντα- την γυναίκα που έκανε διάσημη την σάμπα!

carmen-mirandas

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και η Google αφιερώνει το doodle της στην Μαρία ντο Κάρμο Μιράντα -ή αλλιώς Κάρμεν Μιράντα- την γυναίκα που έκανε διάσημη την σάμπα!

Η Κάρμεν Μιράντα έγινε ιδιαίτερη διάσημη από την δεκαετία του 1930 μέχρι την δεκαετία του 1950 χάρη στα ιδιαίτερα λικνίσματα της, την φωνή της και το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της με το καπέλο- φρουτιέρα.

Carmen-Miranda-resize-2

Πρόκειται για την καλλιτέχνη που έμαθε έναν ολόκληρο λαό να χορεύει σάμπα και μια προσωπικότητα που έγινε “λαμπάδα” του βραζιλιάνικου πολιτισμού στον κόσμο.

Η Κάρμεν Μιράντα γεννήθηκε στις 9 φεβρουαρίου, το 1909 στην περιοχή Marco de Canaveses της Πορτογαλίας. Πρωταγωνίστησε σε 14 ταινίες στο Χόλιγουντ αλλά και στο Broadway, ενώ ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ την είχε καλέσει να τραγουδίσει στον Λευκό Οίκο.

Το 1940 η Κάρμεν Μιράντα ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο πρόσωπο της Αμερικής και η πιο ακριβοπληρωμένη performer.

Παρότι ως γυναίκα ήταν αρκετά κοντή, στην σκηνή φαινόταν πάντα μεγαλύτερη χάρη στα υπερμεγέθη καπέλα που φορούσε.

Η μεγάλη σταρ παρ’ όλα αυτά είχε άδοξο τέλος. Απεβίωσε στις 5 Αυγούστου του 1955 σε ηλικία 46 ετών.

Εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ και της χρήσης αμφεταμινών και βαρβιτουρικών, η Κάρμεν Μιράντα έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή την ώρα της παράστασης και πέθανε λίγες ώρες αργότερα από δεύτερο επεισόδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;