Κάρμεν Μιράντα: Γιατί τη τιμά η Google - Ο σοκαριστικός θάνατος
Η Google τιμάει σήμερα την Κάρμεν Μιράντα, ποια είναι η ιστορία της; Τι έκανε και έμεινε στην ιστορία; Ο σοκαριστικός θάνατος της επί σκηνής.

Κάρμεν Μιράντα

Η Google τιμάει σήμερα την Κάρμεν Μιράντα, ποια είναι η ιστορία της; Τι έκανε και έμεινε στην ιστορία;

Η Κάρμεν Μιράντα (πλήρες ονοματεπώνυμο Μαρία ντο Κάρμο Μιράντα ντα Κούνια, Aγγλικά Carmen Miranda, Marco de Canaveses) είχε καταγωγή από την  Πορτογαλία.

Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1909  και έφυγε ξαφνικά στις 5 Αυγούστου 1955.

Acordamos com nosso coração fazendo "Chica Chica Boom Chic"! Já que hoje seria aniversário de Carmen Miranda, nada mais justo que já começar o dia caindo no samba! #revistajp #glamurama #joycepascowitch #bomdia #goodmorning #morning #carmenmiranda #samba

A video posted by Revista Joyce Pascowitch (@revistajp) on

Ήταν χορεύτρια της σάμπας, τραγουδίστρια αλλά και ηθοποιός, η πρώτη καλλιτέχνις από τη Νότια Αμερική με αστέρι στο «Hall of Fame» των διασημοτήτων του Χόλιγουντ (1960).

Συνήθιζε να ερμηνεύει τα τραγούδια της φορώντας πολύχρωμη αμφίεση, με μεγάλα καπέλα στολισμένα με απομιμήσεις φρούτων και εξωτική, γενικά, εμφάνιση. Διακρίθηκε επίσης στις παραστάσεις του «Κινέζικου Θεάτρου», στα 1941.

Η οικογένειά της, όταν εκείνη ήταν 10 ετών, μετανάστευσε απ’ την Πορτογαλία στο Ρίο της Βραζιλίας[ ενώ η ίδια από πολύ μικρή είχε δεχθεί ήδη τα πρώτα ερεθίσματα από το φιλόμουσο περιβάλλον της.

Ήδη, από τα 20 της χρόνια θεωρούνταν έτοιμη τραγουδίστρια, καθώς είχε εμφανισθεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές και είχαν εκδοθεί αρκετοί δίσκοι με τραγούδια της («Tico tico», «Mama yo quiero» κ.α.)

Όταν η Μιράντα ήταν 30 ετών προσέλκυσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του καλιτεχνικού πράκτορα Λι Σούμπερτ ο οποίος της έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στις ΗΠΑ, όπου και το ταλέντο της εκτοξεύτηκε.

Με συμμετοχές όπως το μιούζικαλ «The Streets of Paris» που παίχθηκε στο Μπρόντγουεϊ και την κινηματογραφική παραγωγή «Down Argentine Way» όλος ο κόσμος έμαθε για τη χορεύτρια με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο

Προσκλήθηκε μάλιστα ακόμη και στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να τραγουδήσει για τον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Franklin Roosevelt

.Στα 1940 ήταν το τρίτο πιο προβεβλημένο πρόσωπο στις ΗΠΑ και η πλέον ακριβοπληρωμένη show-woman.

Ο γάμος της στα 1947 με τον κατά δυο χρόνια μεγαλύτερό της, εύπορο Τεξανό Ντέιβιντ Σεμπάστιαν δεν ήταν ευτυχής, αφού η  Κάρμεν Μιράντα απέβαλε κατά τη διάρκεια μιας παράστασής της, τον επόμενο χρόνο, γεγονός που τη βύθισε στη θλίψη έκτοτε.

#wcw: Carmen Miranda ???????????

A photo posted by Erica Weiner (@ericaweiner) on

Οι δυο τους αρχικά χώρισαν, αλλά βρέθηκαν ξανά μαζί το 1950, ενώ η ηθοποιός αντιμετώπιζε ήδη σοβαρά προβλήματα με την υγεία της από τη χρήση αντικαταθληπτικών φαρμάκων και από κατάχρηση ουσιών, ενώ ήταν και δεινή καπνίστρια.

Το 1955 ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω προηγούμενης λήψης ηρεμιστικών χαπιών με ταυτόχρονη κατανάλωση αλκοόλ (ήταν εξαρτημένη) και λίγες ώρες αργότερα απεβίωσε σε ηλικία μόλις 46 ετών

Κηδεύτηκε στη Βραζιλία

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Es oír su nombre y entrarte ganas de bailar. Hoy se conmemora el 108 aniversario del nacimiento de Carmen Miranda, la famosa actriz y bailarina. #CarmenMiranda

A photo posted by S Moda (@s_moda) on

#карменмиранда #кармен #108 #carmen #carmenmiranda

A photo posted by sixteen (@16_black_mur) on

meu coração faz chica chica boom chic #carmenmiranda

A photo posted by Wanessa Tavares (@wanessatavares) on

Happy birthday to this style icon #carmenmiranda #inspo #fashion

A photo posted by Charlotte Batstone (@charlottebatstone) on

#LetsGoBananas! #CarmenMiranda

A photo posted by Tshi (@tshibyfc) on

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;