Τροφές που προκαλούν κακή αναπνοή: Πώς μπορείς να την ξεφορτωθείς;
Η κακή αναπνοή είναι ένα από τα πιο αντιαισθητικά πράγματα που μπορεί να εντοπίσει κανείς πάνω σε ένα άλλο άτομο. Δες πώς μπορείς να την αποφύγεις!

17-things-you-never-knew-about-bad-breath-1434747616283

Η κακή αναπνοή είναι ένα από τα πιο αντιαισθητικά πράγματα που μπορεί να εντοπίσει κανείς πάνω σε ένα άλλο άτομο. Δες πώς μπορείς να την αποφύγεις!

Αν καταναλώσεις τρόφιμα με έντονη μυρωδιά, όπως κρεμμύδι ή σκόρδο, το αποτέλεσμα ξέρεις ποιο είναι. Όσο κι αν το απολαύσεις, θα βρωμάει η ανάσα σου.

Η μυρωδιά των παραπάνω τροφών είναι τόσο δυνατή που δεν την διώχνει ούτε το βούρτσισμα των δοντιών. Όμως, παραδόξως, η λύση δεν βρίσκεται στα δόντια αλλά στην γλώσσα.

Για να ξεφορτωθείς την δυσάρεστη αναπνοή, δοκίμασε να βουρτσίσεις ελαφρά την γλώσσα σου με την οδοντόβουρτσα και ελάχιστο νερό ή με μια ειδική βούρτσα για την περιοχή αυτή. Η διαδικασία αυτή διώχνει τα υπολείμματα των τροφών αυτών που παραμένουν στις τριχοειδείς θηλές της γλώσσας σου και προκαλούν την άσχημη μυρωδιά.

Έπειτα, για να αποκτήσεις ευχάριστη αναπνοή, προσπάθησε να φας καμία τσίχλα. Αν δεν έχεις τσίχλα, μπορείς να βάλεις στο στόμα σου σαν καραμέλα λίγο γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) ή 2 κόκκους καφέ.

main-qimg-4eb1e218e029c6f1d39457834e711b0d

Άλλες τροφές που διώχνουν την κακοσμία

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έδειξαν πως η τροφή που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αποβολή της κακής αναπνοής είναι το μήλο, καθώς εξουδετερώνει την μυρωδιά των ενζύμων του σκόρδου.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, έχουν την δυνατότητα να διασπούν τις χημικές ενώσεις του σκόρδου.

Σε αυτήν την διαδικασία βοηθούν ιδιαίτερα ο χυμός λεμονιού και το γάλα.

Το γάλα, συγκεκριμένα, αν καταναλωθεί με το σκόρδο μπορεί να μειώσει τις συνέπειες που το δεύτερο έχει στην ανάσα μας.

Εναλλακτικά, για να μην ταλαιπωρείσαι, μπορείς απλά -αν έχεις κάποιο ραντεβού- να αποφύγεις το σκόρδο ή το κρεμμύδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;