Πώς το σεξ μπορεί να βελτιώσει την μνήμη σου! (Έρευνα)
Πέρα από τα sudoku, υπάρχει άλλος ένας πιο ενδιαφέρων τρόπος να βελτιώσεις την μνήμη σου! Θες να μάθεις πώς;

Samantha-
Πέρα από τα sudoku, υπάρχει άλλος ένας πιο ενδιαφέρων τρόπος να βελτιώσεις την μνήμη σου! Θες να μάθεις πώς;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, από την στιγμή που σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου και κάνεις διάφορα πράγματα, ο οργανισμός εξασκεί την μνήμη σου. Οι καθημερινές σου δραστηριότητες συμβάλλουν σε αυτήν την λειτουργία. Η γυμναστική, το περπάτημα, ο πρωινός καφές, όλα αυτά.

Το νέο της ημέρας είναι πως μια από τις δραστηριότητες που βελτιώνει την μνήμη ενός ανθρώπου είναι το σεξ. Η σεξουσαλική δραστηριότητα συμβάλλει στο να μην είμαστε τόσο αφηρημένοι κατά την διάρκεια της ημέρας.

Bang_Bang_2014_

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behaviour άρθρο το οποίο επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες που έκαναν περισσότερο σεξ είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ξεχάσουν λέξεις.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, 78 γυναίκες ηλικίας 18 – 29 συμπλήρωσαν αρχικά ένα ερωτηματολόγιο για τη σεξουαλική τους δραστηριότητα κι άλλα γεγονότα της ζωής τους κι έπειτα τους ζητήθηκε να απομνημονεύσουν λέξεις και εικόνες.

Όπως καταλαβαίνεις, οι γυναίκες που έκαναν περισσότερο κολπικό σεξ τα πήγαν πολύ καλύτερα στο τεστ των λέξεων σε σχέση με τις υπόλοιπες που έκαναν λιγότερο σεξ, ενώ φάνηκε ότι το σεξ δεν έπαιξε κανένα ρόλο στα αποτελέσματα τους στο τεστ με τις εικόνες.

Πως προκύπτει όλο αυτό;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κολπικό σεξ αυξάνει την ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου, γεγονός που ευνοεί την αποτύπωση των λέξεων στη μνήμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;