6 μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την διάθεση σου!
Η διάθεση μας συγκροτείται από ένα ιδιαίτερα περίπλοκο συνδυασμό συστατικών που βρίσκονται στον οργανισμό μας. Μάθε πώς μπορείς να "παίξεις" με την βιοχημεία σου, αλλάζοντας την διάθεση σου προς το θετικό!

Happy-Breakfast-Plate

Η διάθεση μας συγκροτείται από ένα ιδιαίτερα περίπλοκο συνδυασμό συστατικών που βρίσκονται στον οργανισμό μας. Μάθε πώς μπορείς να “παίξεις” με την βιοχημεία σου, αλλάζοντας την διάθεση σου προς το θετικό!

Όταν κανείς είναι χαρούμενος, ο οργανισμός του παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται σεροτονίνη. Όταν τα επίπεδα αυτής της ορμόνης είναι χαμηλά, παράγοντες όπως η όρεξη μας, η διάθεση μας, κτλ είναι πεσμένοι.

Μεταξύ άλλων, η μειωμένη σεροτονίνη μπορεί να μειώσει και την όρεξη για σεξ.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα αποτελέσματα της έλλειψης της είναι η κατάθλιψη. Πώς μπορεί κανείς, όμως, να παράξει την συγκεκριμένη ορμόνη χωρίς να καταφύγει στα φάρμακα;

Κάνε γυμναστική

Μπορεί να την κοροϊδεύουμε που και που και να λέμε πως είμαστε περισσότερο άτομα του καναπέ, όμως, η γυμνσατική βοηθάει ιδιαίτερα στην βελτίωση της διάθεσης μας. Η άσκηση βελτιώνει την λειτουργία της ανθρώπινης καρδιάς ενώ ταυτόχρονα παράγει ενδορφίνες -που έχουν σχέση με τις σεροτονίνες- δημιουργώντας μια αίσθηση ελευθερίας.

Κατανάλωσε περισσότερη βιταμίνη Β

Η βιταμίνη Β ενισχύει τα συναισθήματα χαράς καθώς συμβάλλει στην βελτίωση της σωματικής κατάστασης του εκάστοτε ατόμου. Ιδιαίτερα οι βιταμίνες Β12 και Β6 παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της προαναφερθείσας σεροτονίνης. Η βιταμίνη Β πολλές φορές χορηγείται σε ηλικιωμένους καθώς βοηθάει στην αντιμετώπιση της ηλικιακής κατάθλιψης.

Beauté (ή αλλιώς, περιποιήσου τον εαυτό σου)

Η φροντίδα του εαυτού μας συμβάλλει στην μείωση του άγχους. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, για να νιώσεις καλύτερα είναι να βρεις χρόνο για τα πράγματα που σε ευχαριστούν. Βρες 5-10 πράγματα που σε ευχαριστεί να κάνεις και κάνε τα!

o-HAPPY-COUPLE-facebook

Βάλε στην διατροφή σου την τρυπτοφάνη

Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σεροτονίνης. Υπάρχουν αρκετές τροφές που περιέχουν την συγκεκριμένη ουσία. Μεταξύ αυτών είναι το σπανάκι, τα αυγά, οι ξηροί καρποί, η βρώμη, τα σπαράγγια, οι μπανάνες αλλά και τα γαλακτοκομικά.

Βγες στον ήλιο

Όχι, κυριολεκτικά. Μια βόλτα των 20-30 λεπτών αρκεί για να βελτιώσει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό σου.

Κατανάλωνε περισσότερο μαγνήσιο

Μην το αμελήσεις. Το μαγνήσιο ενισχύει ιδιαίτερα τα επίπεδα σεροτονίνης ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει και την ισορροπία του οργανισμού. Ταυτόχρονα, το μαγνήσιο μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τροφές που περιέχουν μαγνήσιο είναι το ψάρι, οι μπανάνες, ο αρακάς, το καλαμπόκι αλλά και τα αμύγδαλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;