4 τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά!
Η υγιεινή διατροφή συνδέεται άρρηκτα με την ρουτίνα και την συνήθεια. Μάθε τον εαυτό σου να καταναλώνει καθημερινά αυτές τις τροφές και θα δεις κατά πόσο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής σου!

banner2-new

Η υγιεινή διατροφή συνδέεται άρρηκτα με την ρουτίνα και την συνήθεια. Μάθε τον εαυτό σου να καταναλώνει καθημερινά αυτές τις τροφές και θα δεις κατά πόσο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής σου!

Δοκίμασε για αλλαγή, να προσθέσεις στην καθημερινή σου διατροφή, τροφές που εγγυημένα θα βελτιώσουν την υγεία σου και την λειτουργία του οργανισμού σου.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Ντομάτες

Όσο πιο κόκκινες τόσο το καλύτερο καθώς θα περιέχουν περισσότερο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο. Παραδόξως, ακόμη και οι κατεργασμένες είναι το ίδιο ισχυρές με τις φρέσκες καθώς το σώμα απορροφά πιο εύκολα το λυκοπένιο.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, μειώνει το ρίσκο για καρκίνο στην κύστη, τον πνεύμονα, τον προστάτη, το δέρμα και το στομάχι, αλλά και για στεφανιαία νόσο.

Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν σημαντικές ποσότητες Ω3 λιπαρών οξέων, καθώς και αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στο χτίσιμο μυών. Η πλειονότητα των ξηρών καρπών συνδυάζουν τα προηγούμενα “θετικά” χαρακτηριστικά, ωστόσο, είναι δύσκολο να συναντήσει κανείς και τα 3 σε ένα!

tumblr_n0u46j2Z2W1qhpi7bo1_500

Σπανάκι

Το σπανάκι βοηθά τον οργανισμό σου να χτίσει μύες και είναι πλούσιο σε φυτικά Ω3 και φολικό οξύ. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στην μείωση του ρίσκου καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού και οστεοπόρωσης. Το φολικό οξύ, ταυτόχρονα, αυξάνει την ροή του αίματος σου προς τις κάτω περιοχές, προστατεύοντας σε από ζητήματα που μπορούν να προκύψουν στην περιοχή σου λόγω ηλικίας.

Ακόμη, το σπανάκι περιέχει λουτεΐνη, μια ουσία που καταπολεμά την εκφύλιση της ώχρας κηλίδας και ενισχύει τις σεξουαλικές σου διαθέσεις.

Καρότα

Τα καρότα περιέχουν καροτινοειδή (όπως και τα περισσότερα κόκκινα, κίτρινα ή πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα), τα οποία είναι λιποδιαλύτες που σχετίζονται με τη μείωση κινδύνου ενός ευρέως φάσματος καρκίνων αλλά και μειώνουν τον κίνδυνο για φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως το άσθμα ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;