3 απροσδόκητες αιτίες πίσω από τον πονοκέφαλο σου!
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου οι μισοί ενήλικες παγκοσμίως παθαίνουν πονοκέφαλο έστω μια φορά ανά έτος!

πονοκέφαλο

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου οι μισοί ενήλικες παγκοσμίως παθαίνουν πονοκέφαλο έστω μια φορά ανά έτος!

Ο πονοκέφαλος είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και η οποία οφείλεται σε παραπάνω από ένα αίτια. Ορισμένες φορές, η αιτία πίσω από τον πονοκέφαλο σου είναι κάτι που δεν θα σκεφτόσουν ποτέ.

Συγκεκριμένα, οι πιο ασυνήθιστες αιτίες είναι:

Σφιχτό χτένισμα

Το συνεχές τράβηγμα του τριχωτού της κεφαλής από -για παράδειγμα- μια σφιχτή κοτσίδα, μπορεί άνετα να προκαλέσει πονοκέφαλο. Πάνω από το 1/2 των γυναικών παγκοσμίως ταλαιπωρούνται από κεφαλαλγία τάσης λόγω ενός τέτοιου χτενίσματος όπως αναφέρει μελέτη Βρετανών επιστημόνων.

Αφυδάτωση

Ο οργανισμός όταν αφυδατώνεται χάνει σημαντική ποσότητα υγρών και ηλεκτρολυτών τα οποία είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των λειτουργιών, προκαλείται στένωση των αιμοφόρων αγγείων και πόνος στο κεφάλι.

«Πάγωμα» στον εγκέφαλο

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν οξύ πόνο στο μέτωπο όταν τρώνε απότομα κάτι πολύ κρύο, όπως ένα παγωτό ή ένα παγωμένο ρόφημα. Το συγκεκριμένο φαινόμενο οφείλεται στην ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας που διεγείρει τα νεύρα και προκαλεί ταχεία διαστολή και διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;