Πως μπορείς να βελτιώσεις αισθητά την μνήμη σου;
Η καλή μνήμη, ορισμένες φορές, είναι και θέμα τύχης, ωστόσο, εάν ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις την δική σου έστω κα λίγο, να τι μπορείς να κάνεις!

DSC_4213asm

Η καλή μνήμη, ορισμένες φορές, είναι και θέμα τύχης, ωστόσο, εάν ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις την δική σου έστω κα λίγο, να τι μπορείς να κάνεις!

Η κακή μνήμη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά διάφορους τομείς της καθημερινότητας σου αλλά και την ίδια σου την διάθεση.

H άνοια, δηλαδή η απώλεια της μνήμης και των γνωστικών λειτουργιών, “χτυπάει” κυρίως εκείνους που δεν εξασκούν τη μνήμη τους όσο χρειάζεται.

Η λύση για το παραπάνω ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι -όπως θα φαντάζεσαι- η επίλυση sudoku αλλά το τρέξιμο.

Έρευνα έδειξε ότι το μέρος του εγκεφάλου μας που σχετίζεται με το να κρατιόμαστε σε εγρήγορση ενεργοποιείται όταν τρέχουμε.

Έτσι, φαίνεται ότι ένα πρωινό τζόκινγκ βοηθά στο να παίρνουμε πιο εύκολα αποφάσεις και να εξετάζουμε τις κινήσεις μας.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι το τρέξιμο ενεργοποιεί τον φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου μας που σχετίζεται επίσης με τη μνήμη, αλλά και την προσοχή και οξύνει τις αισθήσεις.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα μελέτησαν 11 άνδρες, από 18 ως 25 ετών, που έτρεχαν και άλλους 11 που δήλωσαν ότι δεν είχαν ασκηθεί καθόλου τον τελευταίο χρόνο. Προτίμησαν τους άνδρες γιατί οι γυναίκες είναι πολύ πιο δύσκολο να μελετηθούν καθώς επηρεάζονται από τον κύκλο και τις ορμόνες τους.

Οι εγκέφαλοι των συμμετεχόντω ερευνήθηκαν με την χρήση μαγνητικών τομογραφιών όπου και βρέθηκε στους άνδρες που έτρεχαν οι περιοχές που σχετίζονται με υψηλότερα επίπεδα σκέψης είχαν υψηλότερη δραστηριότητα.

Ίσως το τρέξιμο να μην συνδέεται επιβεβαιωμένα με την καλή εγκεφαλική λειτουργία αλλά φαίνεται πως έχει πολύ περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες από το να μας βοηθά να χάσουμε βάρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;