Πως μοιάζει ο εγκέφαλος σου όταν
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Columbia έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την απίστευτη δραστηριότητα που έχει ο εγκέφαλος!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Columbia έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την απίστευτη δραστηριότητα που έχει ο εγκέφαλος!

Κάθε εικόνα στο βίντεο δείχνει τις αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου κατέγραψαν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου ποντικών κατά την διάρκεια ορισμένων δραστηριοτήτων, συναισθημάτων ή ακόμη και υπό την επήρρεια ορισμένων ναρκωτικών ουσιών. Η δραστηριότητα που κατεγράφη είναι πολύ πιθανό να συνδέεται και με την ανθρώπινη εγκεφαλική δραστηριότητα.

Έτσι, η ομάδα ρύθμισε γενετικά τα ποντίκια ώστε να φωσφορίζουν όταν τους λαμβάνουν κάποιο μήνυμα. Έπειτα, συνέκριναν αυτές τις φωσφορίζοντες τοποθεσίες με τις κινήσεις του αίματος στον εγκέφαλο, οι οποίες μπορούν να μετρηθούν με την χρήση φωτός.

Αυτό που βρήκαν είναι πως ορισμένοι νευρώνες σχετίζονται άμεσα με την αυξημένη ή μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο.

Αν ο συσχετισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσπάθειες πρόωρης διάγνωσης σοβαρών ασθενειών προτού εμφανιστούν συμπτώματα.

Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα αποτελέσματα τους στο National Academy of Sciences, ωστόσο, μένει αρκετή δουλειά μέχρι να βρεθεί κάποιο οριστικό συμπέρασμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;