6 τρόποι να αρχίσεις την μέρα χωρίς καφέ!
Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας ορισμένων από εμάς. Σηκωνόμαστε το πρωί και ονειρευόμαστε την πρώτη γουλιά καφέ που θα πιούμε. Ήξερες, όμως, πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ξυπνήσεις το πρωί;

tumblr_static_tumblr_static_2e5m94uipc5c4g4c80kgo84ck_640

Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας ορισμένων από εμάς. Σηκωνόμαστε το πρωί και ονειρευόμαστε την πρώτη γουλιά καφέ που θα πιούμε. Ήξερες, όμως, πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ξυπνήσεις το πρωί;

Μπορεί σε ορισμένους από εμάς ο καφές να φαίνεται απαραίτητος το πρωί, ωστόσο, η υπερβολική εξάρτηση από αυτόν μας κάνει ευάλωτους. Εγώ, ας πούμε, αν δεν πιω καφέ το πρωί, μέσα στην ημέρα θα αναπτύξω πονοκέφαλο, ο οποίος δεν φεύγει με τίποτα κιόλας.

Είναι κακό, έτσι;

Οι συμβουλές αυτές, λοιπόν, μπορούν να καλύψουν το κενό του καφέ σε εκείνους που δεν τον έχουν και τόσο ανάγκη αλλά και σε εκείνους που, σαν εμένα, είναι εθισμένοι σε σημείο που τους κάνει κακό!

Για να δούμε τι μπορεί να αντικαταστήσει τον καφέ το πρωί:

Πρωινή γυμναστική

Μερικές απλές ασκήσεις του στυλ κοιλιακοί, ραχιαίοι, squats μπορούν να δώσουν στον οργανισμό σου το boost ενέργειας που χρειάζεται.

Ξύπνα κάθε μέρα την ίδια ώρα

Οι ανάκατες ώρες ύπνου δεν επιτρέπουν στον οργανισμό σου να “μπει σε πρόγραμμα” με αποτέλεσμα να αποσυντονίζεται κάθε φορά.

c9f4a11073ea24865d5f2758183d53fe

Κάνε φωτοσύνθεση

Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις το πρωί. Γι’ αυτό και καλό θα ήταν να μην κλείνεις το παντζούρι σου το βράδυ έτσι ώστε ο οργανισμός να έχει αίσθηση ότι έχει ξημερώσει το πρωί.

Ένα κρύο ντους το πρωί

Εάν έχεις την τάση να κάνεις ντους το πρωί πριν βγεις έξω, προσπάθησε να αντικαταστήσεις το καυτό νερό με κρύο και θα δεις πως ο οργανισμός σου θα “ξυπνήσει” άμεσα. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μην καταναλώνεις πολλούς υδατάνθρακες το πρωί

Αντιθέτως, δοκίμασε να φας ένα πρωινό γεμάτο με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για να αποφύγεις απότομα snooze στον δρόμο.

“Ερέθισε” τον εγκέφαλο σου

Όχι δεν εννοούμε αυτό που νομίζεις. Δώσε του κάτι να διαβάσει ή λύσε ένα sudoku ή οτιδήποτε τέτοιο. Μόλις βάλεις τον εγκέφαλο σου σε λειτουργία θα δεις πως θα “ξυπνήσει” χωρίς να χρειαστεί σταγόνα καφέ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;