Ξηροί Καρποί: Ποια είναι η ιδανική ποσότητα την ημέρα;
Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο ευεργετικές τροφές που υπάρχουν και πρέπει να βάλεις στην καθημερινή διατροφή σου!

food-624600_960_720

Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο ευεργετικές τροφές που υπάρχουν και πρέπει να βάλεις στην καθημερινή διατροφή σου!

Πρέπει όμως να καταναλώνονται με μέτρο ώστε να παίρνεις όση ενέργεια χρειάζεται.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάγκφιν Άουνε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “BMC Medicine”, αξιολόγησαν 29 μελέτες από όλο τον κόσμο, που αφορούσαν συνολικά 819.000 ανθρώπους, σχετικά με τη σχέση ξηρών καρπών και ασθενειών.

Αυτή η ανάλυση έδειξε ότι μια καθημερινή χούφτα ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, καρκίνο και πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία!

Τα ποσοστά είναι απλά εκπληκτικά.

Τα οφέλη -που οφείλονται στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πολυακόρεστα λίπη και άλλα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά- αφορούν πολλά είδη ξηρών καρπών, όπως φουντούκια, καρύδια, φιστίκια κ.α.

Ωστόσο πρέπει να δίνουμε προσοχή στην ιδανική ποσότητα που απ’ ότι φαίνεται δεν είναι πάνω από 20 γραμμάρια, δηλαδή μια χούφτα!

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ιδανικό όταν αισθάνεστε ότι δεν έχετε “ενέργεια” να τρώτε λίγους ξηρούς καρπούς και θα δείτε αμέσως πώς θα αισθάνεστε καλύτερα!

Δοκιμάστε το!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;