Οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο ευεργετικές τροφές που υπάρχουν και πρέπει να βάλεις στην καθημερινή διατροφή σου!
Πρέπει όμως να καταναλώνονται με μέτρο ώστε να παίρνεις όση ενέργεια χρειάζεται.
Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάγκφιν Άουνε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “BMC Medicine”, αξιολόγησαν 29 μελέτες από όλο τον κόσμο, που αφορούσαν συνολικά 819.000 ανθρώπους, σχετικά με τη σχέση ξηρών καρπών και ασθενειών.
Αυτή η ανάλυση έδειξε ότι μια καθημερινή χούφτα ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, καρκίνο και πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία!
Τα ποσοστά είναι απλά εκπληκτικά.
Τα οφέλη -που οφείλονται στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πολυακόρεστα λίπη και άλλα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά- αφορούν πολλά είδη ξηρών καρπών, όπως φουντούκια, καρύδια, φιστίκια κ.α.
Ωστόσο πρέπει να δίνουμε προσοχή στην ιδανική ποσότητα που απ’ ότι φαίνεται δεν είναι πάνω από 20 γραμμάρια, δηλαδή μια χούφτα!
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ιδανικό όταν αισθάνεστε ότι δεν έχετε “ενέργεια” να τρώτε λίγους ξηρούς καρπούς και θα δείτε αμέσως πώς θα αισθάνεστε καλύτερα!
Δοκιμάστε το!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος