5 ακραία πράγματα που δεν ήξερες για τον Φιντέλ Κάστρο!
Ο Κουβανός πρώην ηγέτης και πολιτικός, Φιντέλ Κάστρο, απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών. Την ιστορία του πάνω κάτω την ξέρουμε όλοι, ωστόσο, υπάρχουν πτυχές της που δεν έμαθες ποτέ!

Fidel_Castro_-_MATS_Terminal_Washington_1959

Ο Κουβανός πρώην ηγέτης και πολιτικός, Φιντέλ Κάστρο, απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών. Την ιστορία του πάνω κάτω την ξέρουμε όλοι, ωστόσο, υπάρχουν πτυχές της που δεν έμαθες ποτέ!

Ο Κάστρο, όπως λογικά γνωρίζεις, ήταν ένας επαναστατικός ηγέτης της Κούβας, από το 1959 έως το 1976, και μετέπειτα Πρόεδρος, από το 1976 έως το 2008.

Ο Φιντέλ Κάστρο, συμπαθής ή μη, ήταν μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, για την οποία αξίζει να διαβάσεις ορισμένα πράγματα.

Για να δούμε!

  • Ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες στον κόσμο

Ο Κάστρο ήταν ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες στον κόσμο, με τους πρώτους δυο να είναι η Βασίλισσα της Βρετανίας και ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης.

Fidel-Castro-habla-en-la-Asamblea-de-la-ONU-el-26-de-septiembre-de-1960.1

  • Ρεκόρ για τον μεγαλύτερο λόγο που εκφωνήθηκε ποτέ

Ο Κάστρο έχει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για τον μεγαλύτερο λόγο που έχει εκφωνηθεί ποτέ στα Ηνωμένα Έθνη. Ο λόγος διήρκεσε 4 ώρες και 29 λεπτά και εκφωνήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1960.

 

  • Ο Κάστρο γλίτωσε από 600 απόπειρες δολοφονίας

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Κούβας ισχυρίστηκε στο παρελθόν πως έχει επιζήσει από 634 απόπειρες κατά της ζωής του, με τις περισσότερες να είναι σχεδιασμένες από την Αμερικανική CIA.

Υπήρξαν, πράγματι, αρκετές απόπειρες δολοφονίας του με την χρήση δηλητηριασμένων χαπιών, εμποτισμένων με χημικά στολών κατάδυσης ή και πιο παράξενες απόπειρες γελοιοποίησης του όπως η περίπτωση που χρησιμοποιήθηκε σκόνη για να το μούσι του να πέσει και να χάσει την δημοτικότητα του.

Ο Κάστρο είχε πει κάποτε: “Αν το να επιβιώνει κανείς απόπειρες δολοφονίες ήταν Ολυμπιακό άθλημα, θα είχα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.”

b7146ea4-c435-11e4-_867320c

  • Ένας γάμος που έληξε με διαζύγιο: Πως και γιατί

Ο Κάστρο παντρεύτηκε την Μίρτα Ντίαζ Μπαλαρτ, την κόρη μιας πλούσιας οικογένειας που συνδεόταν με το καθεστώς Μπατίστα. Απέκτησαν έναν γιο, τον οποίο ονόμασαν Φιντελίτο, το 1949.

Παρ’όλα αυτά η Μίρτα ζήτησε διαζύγιο όταν ο Κάστρο ήταν ακόμη στην φυλακή. Όπως φαίνεται, τα ερωτικά γράμματα του Κάστρο σε μια Κουβανή σταρ, την Ναταλία Ρεβουέλτα, και τα γράμματα του στην σύζυγο του μπερδεύτηκαν μεταξύ τους κατά την αποστολή και η σύζυγος έλαβε το…λάθος γράμμα. Η Ρεβουέλτα είπε αργότερα σε συνέντευξη πως θεωρούσε ότι τα γράμματα είχαν σκοπίμως ανταλλαγεί.

  • Η σημασία του γενιού

Ο Κάστρο διατηρούσε σταθερά ένα πυκνό μούσι για συμβολικούς αλλά και πρακτικούς λόγους. Το γένι του δεν ήταν απλά σύμβολο του αντάρτη, αλλά, κάποτε είχε πει πως “Αν υπολογίζεις πως χρειάζεσαι περίπου 15 λεπτά να ξυριστείς κάθε μέρα, αυτό σημαίνει 5.000 λεπτά τον χρόνο σπαταλημένα στο ξύρισμα” και ύστερα πρόσθεσε πως προτιμούσε να περνάει αυτόν τον χρόνο κάνοντας κάτι πιο παραγωγικό.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;