8 μυστικά ομορφιάς απο τον makeup artist της Μέριλιν!
Ο Άλαν Σνάϊντερ ήταν makeup artist, στυλίστας και καλός φίλος της Μέριλιν Μονρόε. Επίσης, είναι ο άνδρας που ήξερε πως να μετατρέπει ένα κανονικό, γλυκό κορίτσι στην σεξοβόμβα των 50s!

m2

Ο Άλαν Σνάϊντερ ήταν makeup artist, στυλίστας και καλός φίλος της Μέριλιν Μονρόε. Επίσης, είναι ο άνδρας που ήξερε πως να μετατρέπει ένα κανονικό, γλυκό κορίτσι στην σεξοβόμβα των 50s!

Η ομορφία της Μονρόε παραμένει αντικείμενο θαυμασμού ακόμη και σήμερα, 54 χρόνια μετά!

Η Μονρόε, εννοείται, πως είχε το χάρισμα της φυσικής ομορφιάς, δεν “μεταμορφωνόταν” στην θεά που είδαμε σε παλιές ταινίες, μόνο με την βοήθεια του μακιγιάζ. Ήταν προικισμένη απο την φύση με υπέροχα χαρακτηριστικά.

Η διαφορά, ωστόσο, είναι πως ο makeup artist της ήξερε να τονίζει τα όμορφα χαρακτηριστικά της, σε σημείο που γινόταν ακαταμάχητη!

Θες να μάθεις πως; Δες εδώ τις τεχνικές και μην διστάσεις να τις δοκιμάσεις!

1. Υγρό makeup για τα μάτια

Marilyn-Monroe-665x385

Κάποτε αυτό θεωρούνταν το σήμα κατατεθέν της σεξουαλικότητας. Λόγω της απουσίας ορισμένων χρωμάτων απο τις σκιες που κυκλοφορούσαν, ο Άλαν απλά προσέθετε μια λεπτή στρώση βαζελίνης ή λαδιού καρύδας πάνω απο την στρώση σκιάς που είχε εφαρμόσει στο βλέφαρο.

2. Βαζελίνη κάτω απο το foundation

Ο Άλαν πάντα έβαζε μια λεπτή στρώση βαζελίνης στο δέρμα πριν απλώσει το foundation. Αυτό βοηθούσε στην ενυδάτωση του δέρματος και του έδινε περισσότερη λάμψη, ειδικά μπροστά στις κάμερες.

Σήμερα, η αγορά προσφέρει ένα πλήθος απο κρέμες foundation για να διαλέξεις και η μέθοδος αυτή δεν δουλεύει πάντα.

Παρ’όλα αυτά δεν θα έπρεπε να την απορρίψεις εντελώς, πρόσθεσε λίγη στα μάγουλα και κάτω απο τα φρύδια σου. Θα σε κάνει να ξεχωρίσεις!

3. Πως να τονίσεις τα χείλη σου

MTE5NTU2MzE2MzIyMTA0ODQz

Σε μια εποχή που τα χείλη δεν μπορούσαν να ενισχυθούν απο ενέσεις, οι στυλίστες έπρεπε να “σκαρφιστούν” διάφορα κόλπα για να ξεχωρίσουν.

Για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του βάθους, ο Άλαν ζωγράφιζε τα χείλη με ένα σοκολατί μολύβι ματιών. Έπειτα, με ένα βουρτσάκι περνούσε τα χείλη, απο την περιφέρεια προς το κέντρο, με ένα σχετικά σκούρο κόκκινο χρώμα.

Τότε, χρησιμοποιούσε ένα έντονα κόκκινο μολύβι ζωγραφίζοντας απο μέσα προς τα έξω για να αναμείξει τα χρώματα μεταξύ τους. Για να μην χαλάσει την αίσθηση των “ζουμερών” χειλιών, ο Άλαν δούλευε όσο πιο προσεκτικά μπορούσε. Ζωγράφιζε μια βούλα στο κέντρο του κάτω χείλους και ολοκλήρωνε την διαδικασία απλώνοντας ένα χοντρό στρώμα βάλσαμου απο πάνω.

4. “Εκφραστικό” eyeliner

7513210-000-1478599268-650-0ba408b2a7-1478706738

Ο Άλαν χρησιμοποιούσε πάντα πολλές στρώσεις eyeliner. Τόνισε το περίγραμμα των ματιών χρησιμοποιώντας ένα καφέ και ένα μαυρό eyeliner, και έπειτα ένα λευκό για τις εσωτερικές και τις εξωτερικές γωνίες των ματιών, και στο τέλος προσέθετε μερικές κόκκινες κουκίδες για να κάνει τα μάτια ναφαίνονται πιο “φωτεινά”.

5. Το μυστικό της λευκής σκιάς 

list-of-marilyn-monroe-interviews

Για να τονίσει τα μάτια της σταρ, ο Άλαν προσέθετε λευκή σκιά ματιών σε μορφή σκόνης στα βλέφαρα της. Στο εσωτερικό σημείο των ματιών της, άπλωνε μια μικρή ποσότητα αυτής της σκιάς, μόνο που αυτήν την φορά είχε πιο κρεμώδη υφή.

6.  Μειώνοντας το μέγεθος της μύτης

Παρόλο που η Μονρόε είχε κάνει πλαστική μύτης, πίστευε πως η μύτη της είναι πολύ μεγάλη. Για να το ξεπεράσει σαν άγχος, ο makeup artist της απλά προσέθετε λίγο ροζ ρουζ στην άκρη της μύτης της.

7. Βελτιώνοντας τις βλεφαρίδες

Η Μέριλιν και ο στυλίστας της φρόντιζαν να διαμορφώνουν τις βλεφαρίδες της με δυο διαφορετικούς τρόπους. Στο εσωτερικό τις άφηναν κανονικά διαχωρισμένες, ενώ πρός την εξωτερική πλευρά του ματιού τις ένωναν μεταξύ τους. Αυτό έδινε στα μάτια της Μέριλιν ένα πιο “αμυγδαλωτό” σχήμα.

8. Σχήμα φρυδιών

landscape-54bc0d769a7b7-hbz-marilyn-monroe-01-xl

Το σχήμα των φρυδιών του κάθε ατόμου είναι πάντα διαφορετικό, ωστόσο, ο Άλαν είχε μια συγκεκριμένη μέθοδο για να τονίζει εκείνα της Μέριλιν. Τόνιζε πάντα το σχήμα τους κάνοντας τα να φαίνονται τριγωνικά.

Χρησιμοποιούσε αυτήν την τεχνική ως ένα μέσο για να μειώσει το μέγεθος του μετώπου της. Σε αυτήν την περίπτωση, η μέθοδος του Άλαν δούλεψε!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0 
 0 
 0