Φοιτητική ζωή στα Γρεβενά! Ο δεκάλογος!
Είσαι, επιτέλους, φοιτητής που μένει μόνος του, στα Γρεβενά, αλλά η πόλη σου είναι πιο άγνωστη και από την Αμερική στον Κολόμβο. Αυτό λύνεται, ας ξεκινήσουμε!

shutterstock_136978622

Είσαι, επιτέλους, φοιτητής που μένει μόνος του, στα Γρεβενά, αλλά η πόλη σου είναι πιο άγνωστη και απο την Αμερική στον Κολόμβο.

Αυτό λύνεται. Ας ξεκινήσουμε.

Στην καρδιά της Βορείου Ελλάδας, βρίσκεται μια μικρή αλλά πανέμορφη πόλη που ονομάζεται Γρεβενά. Η πόλη αυτή περιτριγυρίζεται απο δάση με πεύκα, οξιές, μαυροπεύκα και ρόμπολα καθώς και δεκάδες γραφικά χωριά.

Αν γουστάρεις ποιοτικές εξορμήσεις στην ύπαιθρο, χειμερινά σπορ, παρεϊστικες καταστάσεις, εναλλακτικές μορφές διασκέδασης, εξαιρετικό φαγητό και φθηνά ποτά, ΑΥΤΗ είναι η πόλη σου και θα περάσεις τέλεια.

Κάτσε, λοιπόν, στην θέση σου και συνέχισε να διαβάζεις τον δεκάλογο του φοιτητή Γρεβενών που σχεδιάσαμε ειδικά για σενα!

1. Τα Γρεβενά δεν είναι μια πόλη που φύτρωσε, σαν τα μανιτάρια της, στην μέση του πουθενά. Αντιθέτως, βρίσκεται ακριβώς πλάι στις θέσεις δυο αρχαίων-ρωμαϊκών οικισμών με πλούσια ιστορία και πολλά κειμήλια!

2, Στην καρδιά της πόλης, όπου βρίσκεται και το ιδιαίτερο, πεντάγωνο ρολόϊ της, βρίσκεται η πλατεία Αιμιλιανού. Η κεντρική πλατεία αλλά και οι γύρω δρόμοι της φιλοξενούν μια ποικιλία καφετεριών στις οποίες μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου!

3. Στους γύρω δρόμους της πλατείας θα συναντήσεις και το nightlife των Γρεβενών που συγκροτείται απο διάφορα, ιδιαίτερα μπαράκια που μπορείς είτε να αράξεις με την παρέα σου είτε να διασκεδάσετε χορεύοντας!

4. Ως προς το φαγητό, δεν θα σου λείψει τίποτα ποτέ. Τα Γρεβενά είναι must προορισμός για γαστρονομικά ψώνια και δοκιμές. Στα μαγαζιά του κέντρου της πόλης μπορείς να δοκιμάσεις μορχέλλες, τρικόλομα ομελέτα, αγαρικά και μανιταρόσουπα τα Σαββατοκύριακα!

5. Σε περίπτωση που θελήσεις να καθίσεις σπίτι με μια ταινία ή ένα βιβλίο αλλά πεινάς, μην ανησυχείς καθόλου! Ο deliveras πλέον βρίσκεται και στα Γρεβενά! Οπότε μπορείς εύκολα και γρήγορα να παραγγείλεις από το deliveras.gr, που φέρνει το φαγητό στην πόρτα σου.

6. Η περιοχή των Γρεβενών είναι no.1 προορισμός για χειμερινές διακοπές χάρη στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, το οποίο απέχει λιγότερο απο μισή ώρα απο την πόλη! Πέραν των χειμερινών δραστηριοτήτων, όσο θα είσαι στα Γρεβενά, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το γεφύρι του Σπανού, το γεφύρι του Αζίζ Αγά και να εξερευνήσεις τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τα γύρω βλαχοχώρια, και κυρίως την Σαμαρίνα (η οποία βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό) με τις πέτρινες βρύσες και τους ιστορικούς ναούς της.

7. Αν θελήσεις να επισκεφτείς κάποια άλλη πόλη της περιοχής, οι πιο κοντινές πόλεις στα Γρεβενά είναι τα Τρίκαλα (στα 61 χιλιόμετρα), τα Ιωάννινα (στα 69 χιλιόμετρα) και η Λάρισα (στα 93 χιλιόμετρα).

8. Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από την πόλη και, αν δεν έχεις αυτοκίνητο, το αστικό λεωφορείο πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια από και προς το ΤΕΙ. Έτσι, θα είσαι στο μάθημα σου στο πι και φι!

9. Λόγο της τοποθεσίας και του περιβάλλοντος τους, τα Γρεβενά είναι αποθηκευμένα στο μυαλό του επισκέπτη ως «η πόλη της φύσης» όπου μπορεί να έρθει κανείς για να απολαύσει αμέτρητες φυσικές ομορφιές σε συνδυασμό με μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες!

10. Η πόλη των Γρεβενών ονομάζεται αλλιώς και πόλη των μανιταριών, χάρη στην μεγάλη παράδοση που έχει στην ανάπτυξη μανιταριών, σε σημείο που στην είσοδο της πόλης βρίσκεται ένα άγαλμα-μανιτάρι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;