Νέο φάρμακο που ανεβάζει την γυναικεία λίμπιντο!
Άλλο ένα φάρμακο με σκοπό να τονίσει την γυναικεία ερωτική διάθεση, δοκιμάσθηκε με επιτυχία και περνά απο την διαδικασία της έγκρισης και περιμένει να εγκριθεί απο την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων

unsatisfied

Άλλο ένα φάρμακο με σκοπό να τονίσει την γυναικεία ερωτική διάθεση, δοκιμάσθηκε με επιτυχία και περνά απο την διαδικασία της έγκρισης και περιμένει να εγκριθεί απο την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων

Η ουσία ονομάζεται bremelanotide και έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Palatin Technologies, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι δοκιμές του κατά την τελική φάση 3 έγιναν σε περισσότερες από 1.200 γυναίκες που είχαν διαγνωσθεί με μειωμένη λίμπιντο.

Η κυκλοφορία του φαρμάκου υπολογίζεται πως, εάν εγκριθεί, θα συμβεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Το φάρμακο λέγεται bremelanotide και έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Palatin Technologies, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι δοκιμές του κατά την τελική φάση 3 έγιναν σε περισσότερες από 1.200 γυναίκες που είχαν διαγνωσθεί με μειωμένη λίμπιντο.

Η ουσία δοκιμάστηκε για χρονικό διάστημα εξαμήνου και, όπως παρατηρήθηκε, κατάφερε να  βελτίωσει σημαντικά τη σεξουαλική διάθεσή των γυναικών σε σχέση με το ψευδοφάρμακο (το λεγόμενο placebo), ενώ είναι καλά ανεκτό και η πιο συχνή παρενέργεια που προκαλεί, είναι η μέτρια ναυτία.

Σύμφωνα με μια απο τις ερευνήτριες, την καθηγήτρια αναπαραγωγικής βιολογίας Σέριλ Κίνγκσμπεργκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Οχάιο, το φάρμακο μπόρεσε να μειώσει αισθητά και το άγχος των γυναικών, οι οποίες -λόγω της μειωμένης σεξουαλικής διάθεσης- συχνά έχουν προβλήματα με την εικόνα του εαυτού τους, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την ποιότητα ζωής τους.

Τις περισσότερες φορές, τέτοιους είδους φάρμακα αποκαλούνται «γυναικεία Βιάγκρα», ωστόσο, πραγματικότητα δεν πρόκειται για χάπι, αλλά λαμβάνεται υποδόρια.

Το bremelanotide είναι ένα συνθετικό πεπτίδιο που μιμείται μια ορμόνη και δεν χρειάζεται να χορηγείται καθημερινά, αλλά μόνο κάποια ώρα πριν τη σεξουαλική επαφή.

Αν το φάρμακο εγκριθεί για κυκλοφορία, θα ανταγωνισθεί το Addyi της Valean Pharmaceuticals International, το οποίο εγκρίθηκε φέτος τον Αύγουστο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει κάνει ιδιαίτερη «καριέρα» στην αγορά, καθώς στη συσκευασία του φέρει προειδοποιήσεις ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία και υπερβολικά χαμηλή αρτηριακή πίεση, ενώ δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αλκοόλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;