Σεισμός στην Ιταλία: Μεγάλες καταστροφές - Έγινε αισθητός και στη Ρώμη!
Νέος σεισμός στην Ιταλία, αισθητός μέχρι και στη Ρώμη, το Σαράγεβο...Μεγάλες καταστροφές!

perugia

Νέος σεισμός στην Ιταλία, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Ο σεισμός χτύπησε την Ιταλία σήμερα Κυριακή 30/10 στις 8.41 το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην Περούτζια, έγινε αισθητός στη Ρώμη και είχε διάρκεια αρκετά δευτερόλεπτα.

Μεγάλες καταστροφές

Δεκάδες ιστορικά κτίρια κατέρρευσαν στην Κεντρική Ιταλία μετά το νέο σεισμό. Οι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από τον ιταλικό Τύπο κάνουν λόγο για 12 τραυματίες. Ωστόσο το θετικό είναι πως δεν έχει αναφερθεί κάποιος θάνατος.

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε το τι συνέβη ο Μάουρο Φαλκούτσι, δήμαρχος του Καστελσαντάντζελο, πόλης στο Ριέτι. «Κτίρια κατέρρευσαν. Η γη άνοιξε, υπάρχει καπνός, είναι καταστροφή!», είπε στην La Repubblica.

«Στην Περούτζια ο κόσμος έχει βγει στο δρόμο αλλά κυρίως από τον πανικό», μετέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο επίτιμος πρόξενος στην ιταλική πόλη, Δημήτρης Χριστογιάννης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, έκαναν λόγο για 7,1 Ρίχτερ, ωστόσο αυτή την στιγμή οι Αμερικανοί δίνουν 6,5 και η «Corriere Della Sera» στο 6,1.

Το επίκεντρο του σεισμού

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 68 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Περούτζια, κοντά στην πόλη Νόρτσια, η οποία είχε ήδη εκκενωθεί πάντως από τον τελευταίο σεισμό της Τετάρτης προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το ακριβές σημείο του σεισμού εντοπίστηκε 125 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης. Ο κόσμος βγήκε πανικόβλητος στους δρόμους.
Σταμάτησε το μετρό στη Ρώμη

Η δόνηση έγινε τόσο αισθητή στη Ρώμη, που σταμάτησε η κυκλοφορία του μετρό για προληπτικούς λόγους. Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην Κροατία όσο και στη Σλοβενία.

Ο σεισμός στην Ιταλία έγινε αισθητός μέχρι και στο Σαράγεβο

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα πως έγινε αισθητός ακόμη και στα παράλια των Δαλματικών Ακτών αλλά και στο Σαράγεβο και τα Τίρανα.

Ο σεισμός στην Ιταλία έφερε καταστροφές σε 47 μικρά χωριά

Οπως μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος, η συλλογή των πρώτων πληροφοριών είναι αρκετά δύσκολη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, έχει καταρρεύσει μια εκκλησία, η οποία την ώρα του σεισμού είχε μέσα αρκετό κόσμο.

Ενα από τα κτίρια που είχαν καταφέρει να γλιτώσουν από το σεισμό του Αυγούστου στο Αματρίτσε, έχει καταρρεύσει και αυτό ενώ στην Νόρτσια έχει καταρρεύσει η ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Βενέδικτου με μαρτυρίες να αναφέρουν πως κάποιες μοναχές έχουν εγκλωβιστεί.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ο δήμαρχος της Καστελσαντανιέλο Μάουρο Φαλούτσι έκανε λόγο για καταστροφές ενώ ο δήμαρχος του Καμερίνο, Τζιανλούκα Πασκούι ανέφερε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες αφού τις τελευταίες μέρες είχαν απομακρυνθεί όσοι διέμεναν σε επικίνδυνα προς κατάρρευση κτίρια.

Συνολικά, έχουν χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο 47 μικρά χωριά και πόλεις στην Κεντρική Ιταλία και για το λόγο αυτό είναι δύσκολη ακόμη η εκτίμηση των ζημιών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;