Τι
Η Helen Fisher βιολόγος - ανθρωπολόγος και συγγραφέας του βιβλίου "Η ανατομία της Αγάπης" αναλύει τι μπορεί να προκαλέσει στο σώμα αλλά και στο πνεύμα η ερωτική απογοήτευση!

Η Helen Fisher βιολόγος – ανθρωπολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “Η ανατομία της Αγάπης” αναλύει τι μπορεί να προκαλέσει στο σώμα αλλά και στο πνεύμα η ερωτική απογοήτευση!

 

Αρχικά, το συναίσθημα που επικρατεί είναι το άγχος. Το άγχος του χωρισμού είναι η ανάγκη να βρίσκεσαι μαζί με το άλλο σου μισό, να μιλάτε, να στέλνετε μηνύματα και να επικοινωνείτε συνέχεια.

Έπειτα, η Fisher περιγράφει την εγκεφαλική λειτουργία που παρατήρησε σε ανθρώπους που είχαν βιώσει έναν χωρισμό. Σε αυτήν την φάση, κάνει την εμφάνιση της η “απογοητευτική έλξη”, ένα συναίσθημα που προκύπτει απο το ότι δεν παίρνεις από τον άλλο αυτό που αναζητάς.

Το συγκεκριμένο συναίσθημα σε οδηγεί στο να προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή του όσο πιο πολύ μπορείς. 

Παρατηρώντας τον εγκέφαλο, παρατηρήθηκε, επίσης, πως τρεις διαφορετικές περιοχές του ενεργοποιούνται προσπαθώντας να καλύψουν την ανάγκη που προκύπτει από την εμμονή με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ακολουθώντας τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες του εγκεφάλου των εθισμένων σε ναρκωτικά ανθρώπων.
Και για αποκορύφωμα, ο εγκέφαλος προκαλεί πόνους σ’ όλο το σώμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;