Τι επιπτώσεις έχει η αποχή από το σεξ;
Η σεξουαλική στέρηση μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά και σωματικά. Αναρωτιέσαι πως; Ενημερώσου εδώ!

Upset couple in bed

Η σεξουαλική στέρηση μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά και σωματικά. Αναρωτιέσαι πως; Ενημερώσου εδώ!

Το “πάγωμα” της σεξουαλικής μας δραστηριότητας μπορεί να έχει πολλές αιτίες, όπως ένας χωρισμός, απανωτές υποχρεώσεις ή κάποια ασθένεια (φτου, σκόρδα).

Ποιοι είναι οι τρόποι πού επιλέγει το σώμα μας για να μας δείξει πως “διαμαρτύρεται¨ για την έλλειψη σεξ:

 
Χειρότερη μνήμη

Μελέτη που δημοσιεύτηκε απο το Hippocampus το 2013,έδειξε ότι το σεξ προωθεί τη διαδικασία δημιουργίας νέων νευρώνων στον εγκέφαλο, ενισχύοντας τις πνευματικές επιδόσεις και τη μνήμη.

Πεσμένη ερωτική διάθεση

Κατά τη σεξουαλική επαφή, το σώμα κατακλύζεται από ενδορφίνες, μια κατηγορία νευροπεπτιδίων που προωθούν το αίσθημα ευφορίας και μας κάνουν να συσχετίζουμε το σεξ με θετικά συναισθήματα. Η έλλειψη σεξ αποδυναμώνει αυτή τη συσχέτιση και τελικά οδηγεί σε μειωμένη επιθυμία για σεξ.

Δηλαδή, ο οργανισμός ξεχνά την επιθυμία για σεξ!
Έντονο στρες

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε απο το Biological Psychology το 2005, έδειξε ότι το σεξ συσχετίζεται με καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Ταυτόχρονα παρατήρηθηκε το σεξ λειτουργεί σαν «μηχανισμός διαχείρισης» του στρες, αφού συνδέεται με μικρότερη αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης υπό συνθήκες πίεσης.
Στυτική δυσλειτουργία

Το σεξ συμβάλλει στη διατήρηση της καλής σεξουαλικής λειτουργίας του άνδρα όπως η γυμναστική βοηθά στη διατήρηση της καλής καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας.

Σε ένα δημοσίευμα του American Journal of Medicine αποκαλύφθηκε πως οι άνδρες που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με άνδρες που κάνουν σεξ πιο σπάνια.
Ανοσοποιητικό σε κακή κατάσταση

Μελέτη του 2004 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Reports έδειξε πως το σεξ μας προστατεύει απο τα μικρόβια και τις λοιμώξεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σεξ συσχετίζεται με αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) στον οργανισμό, ενός αντιγόνου που αποτελεί την «πρώτη γραμμή άμυνας» ενάντια στο κρυολόγημα και τη γρίπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;