Παράδοση πακέτου με...drone!
Στην Ρουάντα θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά παγκοσμίως, η παράδοση εμπορευμάτων με drone!

drones-rouanta-3

Στην Ρουάντα θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά παγκοσμίως, η παράδοση εμπορευμάτων με drone!

Η πρώτη εθνική υπηρεσία παράδοσης εμπορευμάτων μέσω drone αναμένεται να βοηθήσει αρχικά σε επείγουσες καταστάσεις, όπως η ανάγκη αίματος για μετάγγιση.

Ο  Paul Kagame, πρόεδρος της Ρουάντα,  εγκαινίασε την πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης εμπορευμάτων μέσω drone κατά τη διάρκεια τελετής στην κεντρική περιφέρεια της χώρας Muhanga.

Απο τις 14 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί drones για εκτάκτου ανάγκης παραδόσεις.

dr-4_3

Η υπηρεσία θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 150 παραγγελίες την ημέρα, σε 21 εγκαταστάσεις μετάγγισης που βρίσκονται στο δυτικό κομμάτι της χώρας.

Η λειτουργία και η κατασκευή των ίδιων των drones αλλά και ολόκληρης της υπηρεσίας έχει αναληφθεί απο την Zipline, μια εταιρεία ρομποτικής με έδρα την Καλιφόρνια.

Η υπηρεσία παραδόσεων με drone της Ρουάντα θα επικεντρωθεί αρχικά στη μεταφορά αίματος, όμως η διεθνής συνεργασία μεταξύ της UPS, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Gavi, the Vaccine Alliance και της Zipline θα βοηθήσει τη χώρα να επεκτείνει γρήγορα τα είδη των φαρμάκων και εμβολίων που μπορούν να σώσουν άπειρες ζωές.

“Τα Drones είναι πολύ χρήσιμα, τόσο στο εμπόριο όσο και στη βελτίωση των υπηρεσιών στον τομέα της υγείας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να την αναπτύξουμε περαιτέρω», είπε ο πρόεδρος Kagame.

drones-rouanta-4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;