Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφικές αλλεργίες!
Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες και πιο συχνές τροφικές αλλεργίες!

peanuts

Αυτές είναι οι πιο συχνές αλλά και πιο επικίνδυνες τροφικές αλλεργίες!

Η τροφική αλλεργία είναι η ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό αυτού με εμπλοκή του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Φιστίκια

Πρόκειται για την τροφή που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, καθώς περίπου το 1% του πληθυσμού έχει αλλεργία σε αυτή.

α. Μόνο στις ΗΠΑ, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι αναφέρουν αλλεργίες στα φιστίκια και τα καρύδια, ενώ κάθε χρόνο περίπου 150-200 άνθρωποι πεθαίνουν.

Το 50-62% των θανάτων έχει αποδοθεί στα φιστίκια.

Γάλα

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργιών, το 2-5% των μωρών αναπτύσσουν αλλεργία στο γάλα κατά το πρώτο έτος της ζωής τους.

Η αλλεργία στο γάλα είναι τρεις φορές πιο κοινή από την αλλεργία στα φιστίκια αλλά υποχωρεί μέχρι τα παιδιά να γίνουν 3 ετών.

Σόγια

Η σόγια περιέχεται πλέον και σε πολλές παιδικές τροφές, γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις ετικέτες των τροφίμων.

Οστρακοειδή

Πρόκειται για την πιο κοινή αλλεργία στα άτομα άνω των 6 ετών που οδηγεί στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Σε αντίθεση με την αλλεργία στο γάλα, η αλλεργία στα οστρακοειδή αναπτύσσεται σε μεγαλύτερη ηλικία και ακολουθεί το άτομο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Τρόφιμα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι οι γαρίδες, οι αστακοί, τα καβούρια, τα μύδια, τα στρείδια κλπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;