Επίθεση στην Υεμένη: 155 νεκροί, 540 τραυματίες - Τι συνέβη;
Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση στην Υεμένη και ποιοι είναι οι υπαίτιοι;

yemen-708

Τουλάχιστον 155 νεκροί και πάνω από 525 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από τη βομβιστική επίθεση που έγινε χθες 8 Οκτωβρίου στην Υεμένη.

Οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν από αεροπλάνα και ως στόχο είχαν τη δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του υπουργού Εσωτερικών της διοίκησης των Χούτι.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν πολλά στελέχη του σιιτικού αντάρτικου κινήματος της Υεμένης, που έχει καταλάβει την πρωτεύουσα Σαναά εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, εναντίον του οποίου μάχεται ο αραβικός συνασπισμός που είναι σύμμαχος της, αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα, κυβέρνησης της χώρας.
«Η ανθρωπιστική κοινότητα της Υεμένης είναι σοκαρισμένη και εξοργισμένη από τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο ένα δημόσιο χώρο όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε μια επικήδεια τελετή», τόνισε ο Μακ Γκόλντρικ, σημειώνοντας πως ο απολογισμός του βασίζεται σε «αρχικές αναφορές του υγειονομικού προσωπικού».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, που τελεί υπό τη διοίκηση των σιιτών ανταρτών Χούτι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 520 τραυματίες.
Οι Χούτι απέδωσαν τις επιδρομές στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που ηγείται η Σαουδική Αραβία, αλλά με ανακοίνωσή του ο συνασπισμός διέψευσε ότι πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;