Απο ποιον γονιό παίρνουν τα παιδιά το
Απογοητευτικά, για ένα απο τα δυο φύλα, τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το απο που παίρνουν τα παιδιά την εξυπνάδα τους.

Απο ποιον γονιό παίρνουν τα παιδιά το "μυαλό" τους

Απογοητευτικά, για ένα απο τα δυο φύλα, τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το απο που παίρνουν τα παιδιά την εξυπνάδα τους.

Έρευνα που διενεργήθηκε έδειξε πως τα γονίδια της μητέρας είναι αυτά που καθορίζουν το πόσο έξυπνα θα είναι τα παιδιά.

Ο πατέρας δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε απο το Independent, υπαγορεύει πως οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να μεταφέρουν τα γονίδια της εξυπνάδας στα παιδιά τους, επειδή αυτά υπάρχουν στο χρωμόσωμα Χ και οι γυναίκες διαθέτουν δύο ενώ οι άνδρες μόνο ένα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι πιθανό τα γονίδια για προηγμένες γνωστικές λειτουργίες του πατέρα να απενεργοποιούνται όταν μεταφέρονται στα παιδιά.

Eρευνες που διεξήχθησαν σε ποντίκια έδειξαν ότι σε αυτά που χορηγήθηκε επιπλέον δόση γονιδίων της μητέρας ανέπτυξαν μεγαλύτερο εγκέφαλο και μεγαλύτερο, αλλά είχαν μικρά σώματα. Σε όσα δόθηκαν περισσότερα γονίδια από τον πατέρα είχαν μικρότερο εγκέφαλο και μεγαλύτερα σώματα.

Ερευνητές απο τη Γλασκώβη πήραν συνεντεύξεις από 12.686 νέους ηλικίας από 14 έως 22 ετών κάθε χρόνο από το 1994 και μετά.

Ανεξαρτήτως των κοινωνικών παραγόντων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις την ευφυΐα των παιδιών είναι το IQ της μητέρας τους.

Οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν πως η εξυπνάδα είναι κληρονομική κατά 40% έως 60% και πως σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον είναι αυτό που διαμορφώνει το παιδί.

Βέβαια, παρ’όλα αυτά έχει αποδειχθεί πως οι μητέρες παίζουν σημαντικό ρόλο και στο «μη γενετικώς» κομμάτι της εξυπνάδας, με κάποιες έρευνες να διαπιστώνουν ότι ένας ισχυρός δεσμός μάνας-παιδιού συνδέεται με την εξυπνάδα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον διαπίστωσαν ότι η ασφαλής συναισθηματική σχέση ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί είναι σημαντική για την ανάπτυξη κάποιων τμημάτων του εγκεφάλου.

Αφού εξέτασαν μια ομάδα μαμάδων και παιδιών, βρήκαν ότι τα παιδιά που καλύπτουν τις συναισθηματικές και γνωστικές ανάγκες από τις μαμάδες τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών, στην ηλικία των 13 ετών έχουν κατά 10% μεγαλύτερο ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη, τη μάθηση και την αντίδραση στο στρες.

Μία ισχυρή σχέση με τη μητέρα δίνει στο παιδί αίσθηση ασφάλειας που του επιτρέπει να εξερευνήσει τον κόσμο και την εμπιστοσύνη για να επιλύει προβλήματα.

Οι πατεράδες δεν πρέπει να απογοητεύονται, καθώς μία σειρά γονιδίων που σχετίζονται με τη διαίσθηση και τα συναισθήματα μπορεί να περάσουν από τον πατέρα στο παιδί.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1