Το Fuocoammare (Φωτιά στην Θάλασσα) του Gianfranco Rosi με θέμα την ζωή των προσφύγων στην Λαμπεντούζα θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στα Όσκαρ!

Το Fuocoammare (Φωτιά στην Θάλασσα) του Gianfranco Rosi με θέμα την ζωή των προσφύγων στην Λαμπεντούζα θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στα Όσκαρ!

Συγκεκριμένα, η παραγωγή του Rosi επελέγη ως η αποστολή της Ιταλίας για την κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας των Όσκαρ 2017.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει γυριστεί σε ένα έτος και βασίζεται σε πληροφορίες που συνέλεξαν οι παραγωγοί της ταινίας απο τους πρόσφυγες που βρέθηκαν στην Λαμπεντούζα αφου περισυνελέγησαν, υπο τραγικές συνθήκες, απο την θάλασσα.

Η ταινία έχει ήδη κερδίσει μια Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβαλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Gianfranco Rosi, είχε δηλώσει στο Βερολίνο: «Πιστεύω ότι αυτή η ταινία είναι η μαρτυρία μιας τραγωδίας που εκτυλίσσεται κάτω από τα μάτια μας…Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτήν την τραγωδία, ενδεχομένως τη μεγαλύτερη που αντικρίσαμε στην Ευρώπη μετά το Ολοκαύτωμα. Είμαστε συνεργοί εάν δεν κάνουμε τίποτα»

«Πρόκειται για μια σημαντική υποψηφιότητα καθώς η ταινία αντιμετωπίζει με σκληρότητα και ποιητική διάθεση ένα οικουμενικό θέμα» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;