Τι είναι πιο υγιεινό να τρώμε το φθινόπωρο;
Το φθινόπωρο δεν φημίζεται για τα ζουμερά του φρούτα και τα μοναδικά λαχανικά του, όπως κάνει το καλοκαίρι, ωστόσο, έχει κάποιους καρπούς που μπορούμε να αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους!

rodi_katharisma_madata_583070459

Το φθινόπωρο δεν φημίζεται για τα ζουμερά του φρούτα και τα μοναδικά λαχανικά του, όπως κάνει το καλοκαίρι, ωστόσο, έχει κάποιους καρπούς που μπορούμε να αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους!

Ποιοι έιναι αυτοι οι φθινοπωρινοί καρποί;

Το ρόδι

Ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι έχει περίπου  100 θερμίδες.
Οι σπόροι του καρπού αυτού είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και κάλιο.
Πολλέςς μελέτες έχουν δείξει ότι αυτός ο σφαιρικός καρπός, καθώς και ο χυμός του, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι ταννίνες, οι πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες, οι οποίες παρουσιάζουν ευεργετικά αποτελέσματα σε κάποια χρόνια νοσήματα.
Επιπλέον, ο χυμός ροδιού μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη.

Το καθάρισμα του ροδιού μπορεί να φαίνεται άθλος αλλά η γευστική του και διατροφική του αξία θα σε αποζημιώσει.

Για να το κάνεις πιο ενδιαφέρον δοκίμασε να προσθέσεις τους σπόρους του ροδιού στο γιαούρτι, στις σαλάτες, στο ρύζι, στο κουσκούς ή να κάνετε ωραίες σάλτσες για τα ψητά κρεατικά.

Η κολοκύθα

Το εσωτερικό της κολοκύθας έιναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, καροτενοειδή και φυτικές ίνες.
Χρησιμοποιείσε την κολοκύθα για αλμυρές ή γλυκιές πίτες ή πρόσθεσε την ψητή στη σαλάτα σου ή αν έχεις διάθεση να δημιουργήσεις, πρόσθεσε την σε ένα ριζότο!

Επιπλέον, οι κολοκυθόσποροι μπορούν να αποτελέσουν ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ καθώς είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά αλλα βοηθούν και στην ενίσχυση της μνήμης.

Το μήλο

Τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι οι φυτικές ίνες, σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ και βιοτίνη σε μέταλλα (φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο) και φυτοχυμικές ουσίες.
Τα μήλα βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου αλλά και της καρδιάς καθώς μειώνουν την κακή χοληστερόλη. Το μήλο είναι ευεργέτης και του εγκεφάλου καθώς προστατεύει απο το Αλτσχάιμερ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;