Η απομυθοποίηση της ζάχαρης σε 6 βήματα!
Όλοι μας έχουμε ακούσει για τις αρνητικές επιδράσεις της ζάχαρης στο σώμα μας, σε σημείο που κάποιοι την έκοψαν εντελώς απο το πρόγραμμα τους! Είναι, όμως, αυτό υγιεινό;

wooden-spoon-of-sugar

Όλοι μας έχουμε ακούσει για τις αρνητικές επιδράσεις της ζάχαρης στο σώμα μας, σε σημείο που κάποιοι την έκοψαν εντελώς απο το πρόγραμμα τους! Είναι, όμως, αυτό υγιεινό;

 

Οι περισσότεροι απο εμάς, πιστεύουμε πως η ζάχαρη φταίει για την αύξηση του βάρους μας και ορκιζόμαστε πως δεν θα ξαναακουμπήσουμε γλυκό στη ζωή μας.

Είναι όμως αυτή η βέλτιστη λύση;

 

Η ζάχαρη δεν προκαλεί απο μόνη της αύξηση του πάχους

Η αύξηση του βάρους μας δεν οφείλεται στην ζάχαρη όπως είναι, σκέτη. Αντιθέτως, οφείλεται στις τροφές που έχουν ζάχαρη τις οποίες καταναλώνουμε με μανία. Οι τροφές αυτές έχουν υψηλή θερμιδική αξία και φυσικά αυξάνουν το βάρος μας!

Γλυκά μπορούμε να τρώμε, ωστόσο, για να κρατήσουμε ανέπαφη την σιλουέτα μας θα πρέπει να τα καταναλώνουμε σε μικρές ποσότητες. Έτσι ο οργανισμός θα μπορεί να τα κάψει και όχι να τα κάνει λίπος.
Τα φυσικά γλυκαντικά δεν είναι πιο υγιή από την ζάχαρη

Είτε πρόκειται για σφένδαμο είτε για αγαύη είτε για μέλι, ο οργανισμός σου δεν βλέπει διαφορά απο την επεξεργασμένη ζάχαρη. Η αγαύη, η οποία από πολλούς θεωρείται πολύ καλύτερη της ζάχαρης έχει αρκετή φρουκτόζη για αυτό πρέπει καταναλώνεται προσεκτικά. Σύμφωνα με έρευνες, η φρουκτόζη ευθύνεται για ορμονικές διαταρραχές που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερφαγία.
Η ζάχαρη δεν είναι δηλητήριο

Αν και θα έχεις ακούσει σίγουρα το αντίθετο, πολλές φορές, υπάρχουν αρκετές έρευνες που έχουν δείξει πως η ζάχαρη δεν είναι τοξική για τον οργανισμό μας. Από τη στιγμή που καταναλώνεις φυσιολογικες ποσότητες ζάχαρης, είσαι εντάξει! Σύμφωνα με τον FDA, μια φυσιολογική ποσότητα ζάχαρης είναι οι 12.5 κ.σ. καθημερινά.

Τα sugar-free προϊόντα δεν έιναι καλύτερα

Είναι καλύτερο να φας μια κανονική μερίδα γλυκό από το να προτιμήσεις ένα με 0% ζάχαρη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα προϊόντα με 0%  είναι γεμάτα με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που κάνουν μεγαλύτερο κακό στον οργανισμό σου από ότι η ζάχαρη.
Και όμως, ο χυμός έχει ζάχαρη

Μπορεί οι χυμοί να σου αρέσουν πολυ γιατί είναι υγιεινοί, ωστόσο πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο καθώς περιέχουν και αυτοί αρκετές θερμίδες. Επίσης, φρόντισε να διαβάζεις πάντα την ετικέτα του χυμού έχεις διαλέξει να πιείς γιατι υπάρχει περίπτωση να έχει περισσότερες θερμίδες απ’ότι νόμιζες.

Τα πρόσθετα σάκχαρα δεν είναι πρόβλημα μόνο όσων πίνουν αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά μπορεί να σε γεμίζουν με πρόσθετα σάκχαρα αλλάτο ίδιο κάνουν και τα γλυκά ροφήματα που πίνεις κατα την διάρκεια του χειμώνα. Επίσης, πρόσθετα ζάγχαρα περιέχουν και οι μπάρες δημητριακών, οι οποίες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης και απο ένα γλυκό!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;