Πως ξεχωρίζεις έναν μοναδικά δημιουργικό άνθρωπο;
Τους υπερβολικά δημιουργικούς ανθρώπους θα τους συναντήσεις σε διάφορες στιγμές στη ζωή σου όμως δεν θα τους προσέξεις κατευθείαν.

brain

Τους υπερβολικά δημιουργικούς ανθρώπους θα τους συναντήσεις σε διάφορες στιγμές στη ζωή σου όμως δεν θα τους προσέξεις κατευθείαν. Πρόκειται για διακριτικά άτομα, που συχνά παρανοούνται ή παραμερίζονται λόγω της ιδιαιτερότητας τους.

Οι δημιουργικοί άνθρωποι έρχονται στο προσκήνιο μόνο όταν καταφέρουν να πετύχουν, όπου γίνονται πλέον πρότυπο μίμησης για τον κόσμο.

Πως μπορείς να ξεχωρίσεις μια απο αυτές τις ιδιαίτερες προσωπικότητες; Δες παρακάτω.

Αυθορμητισμός στην εργασία

Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν την τάση να επιθυμούν να πιέζουν το status quo στα όρια του. Βλέπουν το κατεστημένο ως εμπόδιο μπροστα στην εξέλιξη της δημιουργικότητας τους, αλλά και της προσωπικότητας τους γενικότερα. Θεωρούν πως η αποτελεσματικότητα τους έγκειται στην ελεύθερη- αυθόρμητη- έκφραση και όχι στην υπακοή σε κανόνες. Όταν αυτά τα άτομα βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, προσηλώνονται περισσότερο στις ανάγκες του κάθε ατόμου και όχι των μηχανισμών.

Η ηγεσία τους κυβερνάται απο την καρδιά και όχι απο το μυαλό.

Περιέργεια

Τα δημιουργικά άτομα λατρεύουν το να απασχολούνται με πράγματα που τους εξάπτουν την περιέργεια. Θέλουν να μαθάινουν καινούρια πράγματα και εκτιμούν έντονα την προσκόμιση νέων εμπειριών που τους εξάπτουν την φαντασία και τους προκαλούν δέος. Αυτή η δίψα τους για νέες πληροφορίες και βιώματα, τους δίνει το πάνω χέρι μπροστά στην καινοτομία και τη ζωή γενικότερα.

 

Συνεχής Κίνηση

Οι ιδιαίτεροι δημιουργικοί άνθρωποι είναι, εκ γενετής, αεικίνητοι. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η συγκεκριμένη κατηγορία επιζητά συνεχώς νέες εμπειρίες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν λειτουργούν καλά σε ρουτίνες και μονότονα εργασιακά περιβάλλοντα καθώς το μυαλό τους ξεφεύγει. Η φύση τους, τους υπαγορεύει να εμπλέκονται συνεχώς σε νέες προκλήσεις και πρότζεκτ για να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους, και αυτό ακριβώς προσπαθούν συνεχώς να κάνουν!

Ανεξαρτησία

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, καθώς και η επιτυχία που τα ακολουθεί, έχουν ως προϋπόθεση την ανεξαρτησία. Η προσωπική τους ανάπτυξη οφείλεται στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εκτός της “ζώνης άνεσης” τους (comfort zone). Για να συνεχίσουν να πετυχαίνουν αυτά που θέλουν πρέπει να μην περιορίζονται απο την συνήθεια, την αδυναμία και την βόλεψη. Οι δημιουργικοί άνθρωποι πρέπει να εργάζονται ανεξάρτητα- με ηρεμία και αυθορμητισμό- μέχρι το έργο τους να αποδείξει την αξία τους.

 

Θάρρος για ρίσκο

Αν ένα χαρακτηριστικό ξεχωρίζει τους ανθρώπους που έχουν πετύχει στη ζωή τους χάρη στην δημιουργικότητα τους, είναι η δυνατότητα να παίρνουν ρίσκα. Το να μην διστάζουν να τα δώσουν όλα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Μαζί με την δυνατότητα να παίρνουν ρίσκα έχουν και την υπευθυνότητα να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να μαθαίνουν απο αυτά. Πίσω απο κάθε καινοτόμο ιδέα, βρίσκεται πάντα το άτομο που έχει τολμήσει να την εφαρμόσει.

Σκέψη έξω απ’ τα καθιερωμένα

Οι πολυ δημιουργικοί άνθρωποι έχουν την τάσει να σκέφτονται out of the box (έξω απο το κουτί). Δεν είναι απλοί παρατηρητές, είναι δημιουργοί. Αφήνουν την δική τους μοναδική σφραγίδα στον κόσμο χωρίς να παρασιτούν απο τα επιτεύγματα άλλων. Επεξεργάζονται ενδελεχώς τον κόσμο γύρω τους και χρησιμοποιούν την γνώση που τους δίνεται για να παράξουν καινοτομία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;