Πως να αντιδράσεις μπροστά σε μια ισλαμοφοβική επίθεση στα Μέσα (εικόνα)
Πως μπορείς να βοηθήσεις έναν μουσουλμάνο, συνεπιβάτη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που δέχεται λεκτική επίθεση; Μάθε εδώ!

collage1

Η ανάγκη να υπάρχει οδηγός αντιμετώπισης μιας ισλαμοφοβικής επίθεσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για μια σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι η ελληνική.

Ο παρακάτω εικονογραφημένος οδηγός της Γαλλίδας καλλιτέχνη Maeril με αφορμή τις πιέσεις που δέχθηκε η ισλαμική κοινότητα στην Γαλλία εξαιτίας των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σκοπός του οδηγού είναι να ενθαρρύνει τους επιβάτες των μέσων να βοηθούν τους μουσουλμάνους συνεπιβάτες τους σε περίπτωση που βρεθούν στο στόχαστρο άδικα, μόνο επειδή πιστεύουν στο Ισλάμ.

Οι οδηγίες συγκροτούνται σε 4 απλά βήματα:

Τι να κάνεις όταν γίνεσαι μάρτυρας ισλαμοφοβικής παρενόχλησης:Πως μπορείς να βοηθήσεις το άτομο που στοχοποιείται

  1. Πιάσε κουβέντα : Πήγαινε, κάτσε δίπλα του και πες γεια. Προσπάθησε να φανείς ψύχραιμος/-η, συγκροτημένος/-η και φιλικός/-η. Αγνόησε τον υβριστή!
  2. Διάλεξε ένα άσχετο θέμα και ξεκίνα να συζητάς γι’ αυτό: Μπορεί να είναι οτιδήποτε: μια ταινία που σου άρεσε, ο καιρός, πες ότι σ’ αρέσει αυτό που φοράει και ρώτα από που το πήρε
  3. Συνέχισε να χτίζεις μια ασφαλή ατμόσφαιρα : Κράτα οπτική επαφή μαζί τους και μην αναγνωρίζεις την παρουσία του υβριστή: η απώλεια απάντησης και από τους δυο σας θα τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν το σημείο σύντομα
  4. Συνέχισε την συζήτηση μέχρι ο υβριστής να φύγει και συνοδεύσετε το άτομο σε ασφαλές μέρος, εάν είναι αναγκαίο: Συνοδεύσετε το άτομο σε ένα ουδέτερο σημείο όπου μπορούν να ανασυγκροτηθούν: σεβαστείτε την επιθυμία τους αν σας πουν πως είναι εντάξει και απλά θέλουν να φύγουν

how-to-avoid-islamophobic-harassment-guide-maeril-1
“Προσηλώνομαι στην προστασία των μουσουλμάνων εδώ”, γράφει η Maeril στην σελίδα της στο Tumblr. “Επειδή έχει υπάρξει πολύ συγκεκριμένη στοχοποίηση τελευταία, ως Γαλλίδα από τη Μέση Ανατολή, ήθελα να προσπαθήσω να κάνω κάτι για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο σχετικά με το πως να αντιδρά όταν τέτοια περιστατικά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του- έτσι δεν θα μπορεί κανείς να πει ‘δεν ήξερα τι να κάνω!’.

Δες εδώ: Εάν φοβάσαι το Ισλάμ, γνώρισε έναν μουσουλμάνο! (video)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;