Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2016
Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2016; Δες ποιες είναι οι αναμενόμενες ημερομηνίες και τις τελευταίες εκτιμήσεις ανά πεδίο!

βάσεις 2016

Οι βάσεις 2016 αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα και η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται!

Συγκεκριμένα η πιο πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης για τις βάσεις 2016 είναι η Δευτέρα 22 Αυγούστου. Όπως και να έχει θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα 22-26 Αυγούστου.

Οι ανατροπές στις βάσεις 2016 είναι αρκετές!

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στις Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές καθώς και σε τμήματα της Πληροφορικής αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Μόνη εξαίρεση φαίνεται να αποτελούν οι σχολές του τρίτου επιστημονικού πεδίου.

Σε αυτά παίζουν ρόλο οι ελάχιστοι αριστούχοι και οι πολλοί υποψήφιοι που συγκέντρωσαν χαμηλά μόρια, έτσι οι βάσεις 2016 σε αυτές τις σχολές ενδέχεται να είναι χαμηλές. Ενδεικτικό είναι, το ότι οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 7.000 μόρια, φτάνουν τους 19.863.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τις βάσεις 2016, μόλις 377 υποψήφιοι έχουν βαθμολογίες πάνω από 18.500 μόρια, ενώ οι αριστούχοι που συγκέντρωσαν 19.500 μόρια είναι μόλις 55!

Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος μαθητής μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο με 9.000 μόρια (κυρίως σε Παιδαγωγικά τμήματα), ενώ στις κεντρικές Ιατρικές σχολές απαιτούνται σχεδόν 19.000 μόρια!

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία αναμένεται να σημειωθεί άνοδος στις Βάσεις 2016 στις ιατρικές σχολές. Το ίδιο συνεπάγεται και τις σχολές Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής και Βιολογίας. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, μικρές μεταβολές θα σημειωθούν στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών. Επίσης, μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με πέρυσι φαίνεται ότι θα έχουν οι βάσεις των σχολών των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

1ο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικές Σπουδές

Η Νομική θα παραμείνει σταθερά πάνω από 18.000 μόρια τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.
Παρά τις χαμηλές επιδόσεις αρκετών στο μάθημα των Αρχαίων οι περιορισμένες επιλογές συνεπάγονται και περιορισμένες θέσεις εισακτέων στο εν λόγω πεδίο.

2ο επιστημονικό πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Όσον αφορά τις Πολυτεχνικές σχολές φαίνεται να υπάρχουν αυξήσεις.
Οι περισσότερες αναμένεται να διατηρήσουν τον πήχη πάνω από τα 17.000 μόρια ενώ για σχολές όπως οι Ηλεκτρολόγοι του ΕΜΠ η βάση θα ξεπεράσει τα 18.600 μόρια.
Σταθερά θα παραμείνουν τα περιφερειακά ιδρύματα ενώ πτώση που μπορεί να ξεπεράσει τα 500 μόρια αναμένεται στα ΤΕΙ κυρίως λόγω της συσσώρευσης μεγάλου ποσοστού υποψηφίων που έγραψε κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά καθώς αποτελούν μάθημα βαρύτητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο επιστημονικό πεδίο συγκεντρώνει πολλαπλάσιο αριθμό σχολών σε σχέση με άλλα.

3ο Επιστημονικό πεδίο Επιστήμες Υγείας

Το 3ο επιστημονικό πεδίο είναι το μόνο που οι υποψήφιοι κατάφεραν να ανταποκριθούν σε μεγάλο ποσοστό. Το μάθημα της Βιολογίας με συντελεστή βαρύτητας δικαίωσε τους αριστούχους και απ ό,τι φαίνεται θα εκτοξεύσει τις βάσεις επαναφέροντας την Ιατρική Αθήνας αλλά και Θεσσαλονίκης στο βάθρο των 19.000 μορίων.

Όσον αφορά τη Βιολογία, τη Κτηνιατρική και τη Φαρμακευτική ανοδικές φαίνεται να είναι οι Βάσεις 2016. Το ίδιο ισχύει και για τα ΤΕΙ.

4ο επιστημονικό πεδίο Παιδαγωγικές Σχολές

Η μεγαλύτερη ανατροπή φαίνεται να είναι στις Παιδαγωγικές σχολές που πριν λίγα χρόνια οι βάσεις ήταν πολύ υψηλές. Σύμφωνα με τα στατιστικά οι βάσεις 2016 αναμένεται να κινηθούν σε περιφερειακά τμήματα με μέσο όρο κάτω του 10. Ακόμα και οι σχολές με μεσαίες βαθμολογίες θα χάσουν εκατοντάδες μόρια.

5ο επιστημονικό πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής

Παρόμοια, μεγάλη πτώση στις βάσεις 2016 αναμένεται να έχουν και οι οικονομικές σχολές, με πτώση στα μόρια από 100 έως 600.
Ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτούν ορισμένα ΤΕΙ που κυμαίνονται κοντά ή και κάτω από τη βάση με την εκτιμώμενη πτώση να φτάνει ακόμα και τα 800 μόρια. Στην περιφέρεια οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα 12.000 μόρια

Μάθε όλα τα νέα για τις βάσεις εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;