Εύκολες συνταγές: Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μαντιταριών και πουρέ!
Μια εύκολη αλλά πολύ εντυπωσιακή συνταγή!

36569_l-614x350

Χοιρινά φιλετάκια με υπέροχη σάλτσα μανιταριών σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ. Ένα εύκολο, γρήγορο πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό χοιρινά φιλετάκια (κατά προτίμηση από ψαρονέφρι)
200 γρ. λευκά άσπρα μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή νερό
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη + φυλλαράκια ολόκληρα για γαρνίρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
πουρές για συνοδευτικό [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού για 4 περίπου λ μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρώς. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια, τις φέτες χοιρινού και τους σπόρους κύμινου και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 4-5 λ μέχρι το κρέας να πάρει ένα καφέ χρώμα.
Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας, το ζωμό κότας ή ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο πελτές. Αφήνετε να βράσει για 2-3 λ. Κατόπιν προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζετε και τη ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις για 2 λ ανακινώντας το τηγάνι. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τις πατάτες για τον πουρέ, τον φτιάχνετε σύμφωνα με τις οδηγίες και τον σερβίρετε ως συνοδευτικό μαζί με τα ζεστά φιλετάκια χοιρινού με τα μανιτάρια και τη σάλτσα του.

Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;