Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια- Γαλλία: Είναι τελικά ο ISIS υπεύθυνος;
Η Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και παρ' ότι μοιάζει να είναι ενέργεια του ISIS, αυτός δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη.

gallotinisios-fortigo-708

Η Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και παρ’ ότι μοιάζει να είναι ενέργεια του ISIS, αυτός δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη.

Σε σειρά tweets στον προσωπικό της λογαριασμό, η δημοσιογράφος του New York Times, Rukmini Callimachi, ειδικός σε θέματα ISIS, δίνει μια πρώτη εικόνα για το τι συμβαίνει στα κοινωνικά δίκτυα που σχετίζονται με το Χαλιφάτο.

Δες εδώ αναλυτικά τι συνέβη στη Νίκαια

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία διεκδίκηση της επίθεσης από την τρομοκρατική οργάνωση.

Συνήθως, όπως εξηγούσε σε προηγούμενα tweets κατά την διάρκεια των γεγονότων στο Ορλάντο της Φλόριντας, τα πρώτα σημάδια πιθανής διεκδίκησης έρχονται μέσω του “ειδησεογραφικού πρακτορείου” του ISIS, το Amaq.

Οι ειδήσεις που δημοσιεύει το πρακτορείο έχουν συνήθως πιο ήπια γλώσσα από τις επίσημες ανακοινώσεις του Χαλιφάτου, χρησιμοποιώντας τυπική ειδησεογραφική γλώσσα, σε μια προσπάθεια να προσδώσουν στο εγχείρημα αύρα αντικειμενικότητας.

Οι πρώτες δημοσιεύσεις που το Χαλιφάτο αναλαμβάνει την ευθύνη έρχονται μια με δύο μέρες μετά της επιθέσεις. Αυτή η καθυστέρηση συμβαίνει διότι οι επιθέσεις δεν οργανώνονται από το ίδιο το Χαλιφάτο αλλά στο όνομα του. Για το διεκδικήσει στο όνομα της η ISIS απαιτεί από τους δράστες να κάνουν δημόσια ενέχυρο πίστεως στο Χαλιφάτο πριν προβούν στην επίθεση.

Ωστόσο όλοι λένε πώς πιθανότατα είναι υπεύθυνος ο ISIS εφόσον καλεί τους πολεμιστές του να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους για να σκοτώσουν τους “αμαρτωλούς” και τους “άπιστους” εάν δεν έχουν πρόσβαση σε όπλα και βόμβες. Παράλληλα διάφοροι λογαριασμοί που ασπάζονται την ιδεολογία αυτή πανηγυρίζουν δημοσιεύοντας εορταστικά μηνύματα…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;