Ηλεκτρονικό Εισιτήριο ΜΜΜ: Ξεκινάει πιλοτικά τον Αύγουστο
Διαβάστε σχετικά!

mmm

Μέχρι και τον Αύγουστο του 2016, ξεκινάει πιλοτικά η χρήση του ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα μεταφοράς της Αθήνας.

Ειδικότερα η πιλοτική χρήση θα γίνει έως τα Χριστούγεννα του 2016 και θα δίνει την δυνατότητα πληρωμής αντιτίμου ανάλογα με την απόσταση που θα διανύει ο επιβάτης.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά ως τον Αύγουστο και συνολικά ως τα Χριστούγεννα το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα ξεκινήσει από τα λεωφορεία, οι επιβάτες θα πληρώνουν ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν, σύμφωνα με τον κ.Σπίρτζη ο οποίος και τόνισε: «Έχουμε χρέος να εξορθολογίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες.»

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων που υπάρχουν σήμερα θα αντικατασταθούν από μπάρες, όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για ηχητικό σύστημα προειδοποίησης για όσους επιβάτες ανεβαίνουν στα λεωφορεία χωρίς εισιτήριο.

Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες όπου και τόνισε «Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στον Αύγουστο. θέλουμε το Φθινόπωρο να υπάρχει νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση».

«Πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία στη χώρα», είπε ο κ. Σπίρτζης, ξεκαθαρίζοντας ότι «το Κοινοβούλιο και όχι ο κ. Παππάς, πήρε την απόφαση για τα τέσσερα κανάλια».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή της Κομισιόν αναφέρθηκε σε «καταγγελία και λόμπινγκ στις Βρυξέλλες», σημειώνοντας πάντως, πως η Επιτροπή «κάνει άριστα τη δουλειά της».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης έστρεψε τα βέλη του και εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας πως «δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον, δεν το νοιάζει πόσο θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;