Μεταπτυχιακά 2016: «Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές» από το ΕΜΠ
Υποβολή αιτήσεων έως 9/9/2016.

ΤΕΙ Πειραιά | Μεταπτυχιακό στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική

Μεταπτυχιακά 2016: «Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές» από το ΕΜΠ.

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών, του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας και το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», λειτουργούν Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές», σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και την Υπουργ. Αποφ. 208484/Ζ1(22.12.2014), (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3615/31.12.2014). Σκοπός του Προγράμματος είναι η εμβάθυνση μηχανικών και επιστημόνων θετικής κατεύθυνσης στα θέματα της Φυσικής και των Τεχνολογικών Εφαρμογών, ώστε να είναι κατάλληλοι να εργαστούν στην έρευνα και ανάπτυξη, στην πλαισίωση ερευνητικών κέντρων, ακαδημαϊκών μονάδων, και ως επιμορφωμένοι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές περιλαμβάνουν δύο κύκλους μαθημάτων και Μεταπτυχιακή Εργασία, και οδηγούν στην λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

Σε ποιους απευθύνεται

Στο ΔΠΜΣ «Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές», δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι πτυχιούχοι Θετικών και Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμων αναγνωρισμένων Σχολών της αλλοδαπής, πτυχιούχοι ΑΣΕΙ, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Υποψήφιοι μπορούν να είναι και όσοι θα καταστούν πτυχιούχοι κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2016.

Κριτήρια

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει με συνεκτίμηση των εξής κυρίως κριτηρίων:

  • Προσωπική συνέντευξη
  • Γενικό βαθμό πτυχίου
  • Επίδοση σε διπλωματική εργασία, (όπου προβλέπεται σε προπτυχιακό επίπεδο), και σε μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο του ΔΠΜΣ
  • Τυχόν ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεών τους. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα από την δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και την 9/9/2016, στη Γραμματεία της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση
  2. Αντίγραφο πτυχίου (επικυρωμένο – οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων της αλλοδαπής υποχρεούνται να καταθέσουν βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ)
  3. Αναλυτική βαθμολογία (επικυρωμένη)
  4. Βιογραφικό Σημείωμα
  5. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  6. Τυχόν Επιστημονικές Δημοσιεύσεις
  7. Συστατικές Επιστολές (Προαιρετικές)
  8. Αποδεικτικό γνώσης ξένης γλώσσας
  9. Μία (1) φωτογραφία

Οι υποψήφιοι οφείλουν επίσης να υποβάλουν εμπρόθεσμα το κείμενο της Αίτησης (ως επισυναπτόμενο αρχείο σε μορφή DOC) στο e-mail: kutsubas@central.ntua.gr, στην ιστοσελίδα: http://www.physics.ntua.gr/.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;