Φεστιβάλ ΚΝΕ Πανεπιστημίων & ΤΕΙ στις 10 και 11 Ιουνίου
Διαβάστε περισσότερα!

φοιτητικές εκλογές 2016 ανακοίνωση ΚΝΕ

Φεστιβάλ ΚΝΕ Πανεπιστημίων & ΤΕΙ στις 10 και 11 Ιουνίου 2016 στην Πάτρα.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι Τ.Ο ΑΕΙ – ΤΕΙ διοργανώνουν Φεστιβάλ στις 10 και 11 Ιούνη στο χώρο δίπλα από το Φάρο της Πάτρας. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται τις προφεστιβαλικές δραστηριότητες της οργάνωσης, ενόψει του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ. 

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή!

«Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (Ν. Χικμέτ)

Με το παραπάνω σύνθημα οι οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα προχωράνε προς το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ. Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ιδεολογική, πολιτική, αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, με τα ιδανικά, τις αξίες, την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Χιλιάδες νέοι σε όλη την Ελλάδα το έχουν καθιερώσει ως το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός κάθε χρόνο για την νεολαία. 

Στα πλαίσια της προφεστιβαλικής δραστηριότητας για 4η συνεχόμενη χρονιά οι Τ.Ο ΑΕΙ – ΤΕΙ διοργανώνουν Φεστιβάλ στις 10 και 11 Ιούνη στο χώρο δίπλα από το Φάρο της Πάτρας. 

Οι οργανώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ της ΚΝΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους φοιτητές και τους σπουδαστές που αγωνιούν, παλεύουν καθημερινά για τη ζωή και τις σπουδές τους, για το μέλλον τους. Κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή ενώνονται οι ανάγκες μας για αθλητικές – πολιτιστικές δραστηριότητες, τα όνειρα μας, οι διεκδικήσεις μας για όλοπλευρη επιστημονική μόρφωση, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Στη γενιά μας δεν χωράει η απογοήτευση, μπορούμε να αντλήσουμε σημαντική πείρα απο τις εξελίξεις, απο την συνέχιση της αντιλαϊκής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν σκύβουμε το κεφάλι γιατί ξέρουμε οτι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζήσουμε καλύτερα. Την πραγματική μας δύναμη, την δύναμη της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμα. Βρίσκεται στα χέρια μας. 

Αγώνας για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις προσδοκίες μας από την ζωή με τις επαναστατικές, τις πιο πρωτοπόρες ιδέες για την κοινωνία που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρα μας. Αγώνας σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γνώση των πραγματικών τεράστιων δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία, των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας που έχουν δημιουργηθεί από το μυαλό και τα χέρια των εργαζόμενων, των προοδευτικών επιτευγμάτων του ανθρώπου στην τέχνη και στον πολιτισμό. Αλλά και γνώση των εμποδίων – των αιτιών που δεν του επιτρέπει να τα απολαύσει, που βρίσκονται στην καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με σκοπό το κέρδος των εκμεταλλευτών. 

Τόλμη να παλεύουμε μαχητικά για τα δικαιώματα μας, τα δικά μας αλλά και όλων των νέων. Να μη σηκώνουμε την αδικία όπου κι αν βρισκόμαστε

Αντοχή στις δυσκολίες, στα διλήμματα και στους μηχανισμούς του συστήματος.

Το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ ΑΕΙ – ΤΕΙ 

Προσφορά ΚΝΕ: 3 ευρώ

Ώρα έναρξης: 19:30 

Την Παρασκευή 10 Ιούνη 

19:30 Χορευτικό του Δήμου Πατρέων και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες 

20:30 Σύντομος Χαιρετισμός απο την Τσιουπρά Κων/να μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ 

21:00 Αφιέρωμα για το Προσφυγικό

«Εμείς οι ίδιοι μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε τα σύνορα να δρασκελίσει» (Μπ. Μπρέχτ) – Συμμετέχει το συγκρότημα της ΚΝΕ.

22:00 Μεγάλη Συναυλία με τους: Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελος. 

23:30 Λαϊκό Γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ

Το Σάββατο 11 Ιούνη

19:30 Αθλητικές – Πολιτιστικές δραστηριότητες

20:00 Εκδήλωση «Οι φοιτητές απαντούν. Έρευνα, Ανάπτυξη, Καινοτομία: Για επιχειρηματική εκμετάλλευση ή αξιοποίηση προς όφελος του λαού;» Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ. 

Θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που αναφέρεται σε ζητήματα οικονομίας και πολιτικής και τη συσχέτιση τους με την ανώτατη εκπαίδευση.

22:00 Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα

23:30 Λαϊκό Γλέντι απο την ορχήστρα του Νίκου Μπαλή

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν οι εκθέσεις: 

•             «Τα πρώτα βήματα, οι πρώτες μάχες» (ντοκουμέντα από το αρχείο του ΚΚΕ) 

•             Αφιέρωμα σε κομμουνιστές επιστήμονες

•             Έκθεση για τα 70 χρόνια Δ.Σ.Ε

Επίσης θα γίνονται δηλώσεις συμμετοχής για το 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, Χώρος ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά, Χώρος για συλλόγη τροφίμων για πρόσφυγες, χώρος για σκάκι και πινγκ – πόνγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;