Έτσι θα είναι τα νέα πακέτα τσιγάρων από τις 20 Μαΐου! (Προσοχή σκληρές εικόνες)
Τα νέα πακέτα τσιγάρων θα είναι κάπως έτσι από εδώ και πέρα. ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες!

Kapnisma8

Τα νέα πακέτα τσιγάρων στην Ελλάδα θα είναι κάπως έτσι!

Συγκεκριμένα το 65% των πακέτων από τα τσιγάρα θα καλύπτονται με σοκαριστικές φωτογραφίες και λεκτικές προειδοποιήσεις στα πλαίσια εναρμόνισης με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Η οδηγία της Ε.Ε. στοχεύοντας ιδιαίτερα στους νέους, ώστε να μην ξεκινήσουν ποτέ το κάπνισμα, και λειτουργώντας την ίδια ώρα αποτρεπτικά για τους καπνιστές, εισάγει στοιχεία και φωτογραφίες πάνω στα πακέτα τσιγάρα που θα “σοκάρουν” και θα τα κάνουν λιγότερο ελκυστικά.

Αυτή η τακτική έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης. 

Επιπλέον ισχύουν τα εξής:

Στα κράτη-μέλη δίνεται η ευχέρεια να επιτρέπουν να διατίθενται στην αγορά μέχρι τις 20 Μαΐου του 2017 ηλεκτρονικά τσιγάρα και περιέκτες επαναπλήρωσης που παράγονται ή τίθενται σε ελεύθερη κυκλοφορία, πριν από τις 20 Νοεμβρίου 2016. Με τη νέα Οδηγία, η περιεκτικότητα ανά τσιγάρο σε πίσσα έχει καθοριστεί σε 10mg, νικοτίνη 1mg και μονοξείδιο του άνθρακα 10mg.

Επίσης, απαγορεύονται τα προϊόντα καπνού που έχουν χαρακτηριστικά αρώματα/ γεύσεις, όπως φρούτων ή σοκολάτας. Επίσης, πρόσθετα που θεωρείται ότι δίνουν ενέργεια και ζωτικότητα (π.χ. καφεΐνη και ταυρίνη) ή δημιουργούν την εντύπωση ότι τα προϊόντα έχουν οφέλη για την υγεία (π.χ. βιταμίνες). Δεν επιτρέπεται ακόμα η χρήση αρωματικών ουσιών στα φίλτρα, στα τσιγαρόχαρτα ή στις συσκευασίες, και δεν επιτρέπεται η διάθεση στην αγορά προϊόντων καπνού με αυξημένη τοξικότητα ή εθιστικότητα.

Τέλος αυξήσ από 0,5 έως 1 ευρώ λόγω επιπλέον φόρου

Δείτε παρακάτω τι εικόνες θα βρίσκονται πάνω στα τσιγάρα

Kapnisma1 Kapnisma2 Kapnisma3 Kapnisma4 Kapnisma5 Kapnisma6 Kapnisma7 Kapnisma8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;